Avrupa'dan İran'a en üst düzey ziyaret


Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, resmi bir ziyaret kapsamında İran'a geldi. Fischer'in beraberindeki 130 şirket temsilcisiyle birlikte yaptığı ziyaret, nükleer müzakerelerin sona ermesinden sonra Avrupa'dan İran'a yapılan en üst düzey ziyaret oldu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Avusturyalı mevkidaşı Fischer'i başkent Sadabad Sarayı'nda karşıladı.

Ruhani ile birlikte basına konuşan Cumhurbaşkanı Fischer, İran'la karşılıklı ticaret hacminin bu yıl 300 milyon euroya ulaşacağını ve önümüzdeki yıllarda artacağını açıkladı.

İran Petrol Bakanı Uluslararası ilişkiler Yardımcısı Amir Hüseyin de, Avusturyalı şirketlerin İran'la ortaklaşa petrol çıkaracaklarını açıkladı. Hüseyin, Avusturya'nın petrol alanındaki en büyük şirketlerinden OMV Direktörü Rainer Seele ve Petrol Bakanı Bijan Zangene'nin gaz endüstrisindeki işbirliği imkânlarını da tartıştıklarını söyledi.

Avusturya Cumhurbaşkanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada Fischer'in ziyaretinin üç gün süreceğini duyurmuştu. Fischer'e ziyaretinde Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ve Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner de eşlik ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa'dan İran'a en üst düzey ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER