Avrupa Konseyi: Kıbrıslı Türklere karşı nefret suçunda da artış var


Avrupa Konseyi Azınlıkları Koruma Komitesi, Kıbrıs adasında ırkçı temelli şiddet ve nefret suçunun sadece mültecilere değil Türkler ve Romanlara karşı da arttığını duyurdu.

Komitenin Danışma Kurulu, Kıbrıs'ta ırkçı muameleye kalanların, durumu polise rapor etmeye korktuklarını çünkü polise durumu açtıklarında durumun daha kötüye gideceğinden endişe ettiklerini belirtti. Rum polisinin aşırı güç kullanımı vakalarını tekrarladığı ve uygun müdahalede bulunmadığı da dile getirildi.

Danışma Kurulu, polisin görevi kötüye kullandığı durumlarda yeterli ve zamanında takip olduğundan emin olması için Kıbrıs Rum Kesimi'nde insan hakları normlarında hedefe uygun bir eğitim verilmesi çağrısında bulundu.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin ekonomik krizin etkilerinin sürdüğü bir ortamda özellikle eğitim alanında azınlık haklarının korunması için özverili çabalarını öven komite, Kıbrıs'ın etnik bölünmelerin üstesinde gelebilmesi için çok dilli ve kapsayıcı, açık bir toplum kurulmasını kolaylaştırması noktasında çağrıda bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Konseyi: Kıbrıslı Türklere karşı nefret suçunda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER