Avrupalı 100 bin doğa spor tutkunu kışın Manavgat'a çekilecek

Avrupalı 100 bin doğa spor tutkunu kışın Manavgat'a çekilecek

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölgelerinde kışın otellerin açık kalması için doğa sporları turizmini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

İskandinav turistlerin Manavgat'a çekmede bölgedeki parkur zenginliğinin bir avantaj olduğunu belirten Aydoğan, Uluslararası Oryantinring Federasyonu'nun(IOF) dünyada ilk defa tarihi ören yerleri arasında ilk oryantiring yarışını ilçede Selge ve Seleukeia Antik Kent'te yaptığını kaydetti.

Doğa sporları turizmini canlı tutarak bu kış sezonda Batı ve Kuzey Avrupalı 100 bin oryantirng, doğa yürüyüşü, bisiklet ve Nordic Walking(İskandinav) yürüyüşü tutkununu Manavgat'a çekmek istediklerinin altını çizen Aydoğan, "10 gün sonra otellerin doluluk oranı yüzde 35 seviyesine düşecek. TİSOYAB olarak doğa sporları turizmini canlı tutarak bunu yüzde 45'e çıkarmak istiyoruz. Ev sahipliği yaptığımız 1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali'nde başta İskandinav ülke sporcularından tebrikler aldık. Organizasyondan memnun kaldıklarını memnuniyetlerini Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka'da anlatacaklarını dile getirdiler. Doğa sporları turizmini canlı tutarak Sorgun ve Titreyengöl'ü doğa ve eko turizminde dünyada cazibe merkezi yapacağız. Hedefimiz bu sene 100 bin doğa sporu tutkununu Manavgat'a çekebilmek." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupalı 100 bin doğa spor tutkunu kışın Manavgat'a... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER