AYM’nin kararını yok sayan Erdoğan çıtayı yükseltti

Bitlis’in Ahlat ilçesinde inşası devam eden Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iptal edilmişti. Bu karara rağmen inşaatı devam eden Saray hakkında konuşan Erdoğan’ın, “Ahlat’ta külliyenin yanına butik birkaç otel de yapacağız.” sözleri dikkati çekti.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü sebebiyle Bitlis’in Ahlat ilçesinde konuşma yaptı. 

Selçuklu Sultanı Alparslan’ın otağı kurduğu yere yeni bir saray yaptıran Erdoğan, Malazgirt Zaferi konuşmasını, oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Okçular Vakfı’na bağladı.

MALAZGİRT’İ OKÇULAR VAKFI’NA BAĞLADI

Erdoğan konuşmasında, “Ata sporlarımızı insanımıza tanıtacak birçok proje yaptık, özellikle Okçular Vakfı çok kıymetli çalışmalar yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Ahlat’taki Malazgirt Zaferi kutlamaları incesi ziyaret dönüşü trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun’u yad eden Erdoğan, “Haluk Dursun hocamıza da rahmet diliyorum. Haluk Dursun hoca hep ‘Ahlat’ı görmeden tarihi anlayamazsınız’ derdi. Rahmetli Haluk Dursun hoca bize Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırtmama vazifesi verdi. Kaptırtmayacağız.” dedi.
 
“Gençler Ahlat’ı, Malazgirt’i yeterince tanımıyor.” diyen Erdoğan, “Ahlat’ta 10 dönüm arazi üzerine 1071 metrekare oturma alanına sahip bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kuruyoruz.” dedi.

“BİRİLERİ RAHATSIZ OLSA DA YAPACAĞIZ”

Ahlat’a inşâ edilen külliyeden birilerinin rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan, “Birileri rahatsız olsa, engellemeye çalışsa da bu otağı ilçemize kazandıracağız. Ahlat’ta külliyenin yanına butik birkaç otel de yapacağız. Tarihi şehirlerimize nasıl sahip çıkıyorsak ata sporlarımıza da öyle sahip çıkacağız. Okçular Vakfımız gerçekten güzel bir çalışma ortaya koydu.” şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber AYM’nin kararını yok sayan Erdoğan çıtayı yükseltti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER