Bahçeli: PYD'nin AKP tarafından muhatap alınması bu terör örgütünü şımartmıştır


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında, "PYD çetesinin elebaşı Müslim, Türkiye'ye meydan okumaktadır. Düne kadar PYD'nin AKP tarafından muhatap alınması, ülkemizde ağırlanması bu terör örgütünü şımartmış, eline koz vermiştir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kilis'te konuşlu topçu birliklerinin sınıra 13 kilometre mesafede bulunan ve Azez'in güneybatısında yer alan Maranaz bölgesinde YPG terörünün açtığı ateşe mukabele ettiğini hatırlattı. Bahçeli, "Değişen angajman kurallarına göre, 40 km'lik menzili bulunan fırtına obüsleri PYD-YPG teröristlerini hedef almıştır. Milli Savunma Bakanı, Türkiye'nin PYD'nin Miniğ Hava üssünden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarının süreceğini açıklamıştır. Davutoğlu'nun da benzer açıklamaları söz konusudur. Buna rağmen PYD, Azez koridorundaki alçak ve kanlı ilerlemesine devam etmektedir. PYD çetesinin elebaşı Müslim, Türkiye'ye meydan okumaktadır. Düne kadar PYD'nin AKP tarafından muhatap alınması, ülkemizde ağırlanması bu terör örgütünü şımartmış, eline koz vermiştir." ifadelerini kullandı.

"PKK EŞİTTİR PYD'DEDİR"

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "13 Mayıs 2015'te, 'Türkiye olmasaydı hiç şüpheniz olmasın Kobani düşerdi' diyen AKP'li Milli Savunma Bakanıydı. Peşmerge ve PKK militanlarına karşılama töreni düzenleyip vatan topraklarından koridor açarak Kobani'ye geçiren Recep Tayyip Erdoğan'ın başında olduğu AKP hükümetiydi. PYD'nin imdadına koşan peşmerge ve PKK'lılar Türkiye'de konakladıklarında lahmacun ikram edip yorgunluk çayıyla rahatlatan, faturayı da millete ödeten iradesiz valiler, emri AKP'den almışlardı. Hepsinden vahimi, 2014 yılı Ekim ayında, Letonya ziyareti öncesi 'peşmergelerin Ayn-el Arab'a geçişi ile ilgili olarak Obama ile yaptığımız telefon görüşmesinde kendilerine bu teklifi zaten ben yapmıştım.' diyen de şu anda bu ülkenin Cumhurbaşkanı'dır. PYD terör örgütünün lideri Salih Müslim 25 Temmuz 2013, 4 Ekim 2014, 20 Haziran 2015'de Türkiye'de hiç utanmadan, hiçbir milli ve ahlaki kaygı duymadan adeta misafir muamelesi görmüştü."

CHP'li milletvekillerinin son günlerde PYD'nin militanı gibi konuştuğunu savunan Bahçeli, "Kimdir bu PYD? KCK'nın Suriye kolu. Ne zaman kurulmuştur? 2003. Altını kalın olarak çiziyor ve söylüyorum ki, PKK eşittir PYD'dedir. Katil her yerde katil, terörist her yerde teröristtir. Dün Kobani'ye selam çakan Davutoğlu, aslında PYD'yi selamlamıştır. Milletin kesesinden lahmacun yiyen peşmerge ve PKK'lılar ise PYD'ye AKP'nin mihmandarlığında desteğe gitmişlerdir. Şimdi bu teröristler Türkiye'ye kafa tutmaktadır." diye konuştu.

(devam edecek)

CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: PYD'nin AKP tarafından muhatap alınması bu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER