Bakan Şimşek: IŞİD Gaziantep'te para basmamış kalıbını üretmiş


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IŞİD terör örgütüne ait para basma kalıplarının Gaziantep'te düzenlenen operasyonla ele geçirilmesini değerlendirdi. Bildiği kadarıyla IŞİD'in Gaziantep'te para falan basmadığını söyleyen Şimşek, şehirde kalıp üretme çabası içerisine girildiğini söyledi. Şimşek, "Herhalde bulunduğu ülkelerde sanayi altyapısı gelişmemiş, bu tür bir imkan yok. Bu defa gelmişler, Türkiye'de bu arayış içerisine girmişler." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin Gaziantep birinci sıra milletvekili adayı olan Şimşek, diğer adaylarla birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Şimşek, şehirde terör örgütü IŞİD'e ait paraların basılması için kullanılan kalıpların ele geçirildiği operasyona ilişkin konuştu. "Bildiğim kadarıyla IŞİD Gaziantep'te para falan basmıyor" açıklamasını yapan Şimşek, "IŞİD bir terör örgütüdür fakat kendince Suriye, Irak, belli bölgelerde bir yapılanma içindedir. O bölgelerde para basmak için buralarda kalıp üretme çabasına girmiştir." diye konuştu.

Paraların üretildiği merkezin Gaziantep olduğu yönündeki bilgilerin doğru olmadığını kaydeden Şimşek, "Öyle anladıysanız yanlış anlamışsınız. Dün akşam valimizle de konuştum. Kalıptan bahsediyoruz. Herhalde bulunduğu ülkelerde sanayi altyapısı gelişmemiş. Bu tür bir imkan yok. Bu defa gelmişler, Türkiye'de bu arayış içerisine girmişler. Ama bakın burada bizim Milli İstihbarat çok güzel bir iş çıkarmış. Takip etmiş, gereken yapılmıştır." şeklinde konuştu.

Bölgede bir sürü terör örgütü bulunduğuna dikkat çeken Şimşek, "PKK'sı var, IŞİD'i var, DHKP-C var. Bunların hepsi barbar terör örgütleridir. Dolayısıyla bu tehdit bu bölgede yoktur diyemeyiz. Bu bölgede derken, Türkiye'de ve genel anlamda. Ama bu tehditleri minimize edecek güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız var. Onlar kendi işlerini en iyi şekilde yapmaları için ne gerekiyorsa imkanları sağlıyoruz. Hükümet olarak sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

"ASGARİ ÜCRET ZAYIF SEKTÖRLERE OLUMSUZ YANSIRSA İNCE ÇALIŞMALAR YAPILABİLİR"

Asgari ücret konusundaki vaatlere ilişkin de konuşan Şimşek, "Asgari ücret konusunda güçlü bir talep vardı. Bu çerçevede de çalışıldı. Ben dün de açıkladım. Tabiki bunun uygulamaya konulmasıyla birlikte eğer katma değer zincirinde en altlarda olan yani geleneksel rekabet gücü zayıf olan sektörlere olumsuz bir yansımasını da görürsek, oturup orada da yükün bir kısmını nasıl telafi edebiliriz, o konuda da daha rafine, daha ince çalışmalar yapılabilir." ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN İSTİSMAR EDİLDİĞİ AÇIK"

Çözüm sürecine yönelik iradelerinin en güçlü bir şekilde devam ettiğini söyleyen Şimşek, "Karmaşık etnik bir sorunu daha çok demokrasi, daha çok hak ve özgürlük ekseninde ilk defa çözme çabası Türkiye'de olmuştur. Genelde çok geniş bir coğrafya, Çin dahil olmak üzere Balkanlara kadar, Afrika, bu bölgelerde sorun çözme yöntemi daha çok demokrasi, daha çok hak, özgürlük, daha toleranslı bir toplum yaratma çabası çok nadirdir, istisnaidir. Türkiye kurucu genel başkanımız döneminde güçlü bir irade ortaya koyarak bu süreci başlatmış ancak bu sürecin toplum tarafından değil ama bölücü terör örgütü tarafından istismar edildiği açıktır. Biz iyi niyetle tabi ki bu uygulamaları yaptık. Ama hak özgürlük ve demokratik standartlar anlamında biz en güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Dünyanın hiçbir demokrasisi, hiçbir medeni ülkesi eli silahlı eşkiyaya da tolerans göstermez. Biz de göstermiyoruz. Şimdi onların anladığı dilden en güçlü bir şekilde onlarla da mücadeleye devam ediyoruz, devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Şimşek: IŞİD Gaziantep'te para basmamış kalıbını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER