Bunu da gördük!

Ülke TV'de "Sıradışı" adlı programda skandal bir olay yaşandı. Programın sunucusu Turgay Güler, Fethullah Gülen'in son sohbetinden montajlanan bir kelimeyi öyle bir çarpıttı ki ekran başındakiler adeta şoke oldu.

Bunu da gördük!

Program sunucusu, Fethullah Gülen'in sohbetinde dile getirdiği Necip Fazıl'ın 'Surda bir gedik açtık ki mukades mi mukaddes; Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es' mısralarındaki 'Surda bir gedik açtık' kısmını yayınlayıp buradaki 'sur'un Diyarbakır'ın Sur ilçesi olduğu 'gedik'in de 'hendek' anlamına geldiğini söyledi. 


Aynı montajı program boyunca defalarca yayınlattıran sunucu, 'meseleyi anladık' gibi cümleler eşliğindeki tuhaf mimikleriyle de seyirciyi yönlendirmeye çalıştı.

Turgay Güler, bir ara Kurtuluş Tayiz'den de montajı yorumlamasını istedi.  18 Ağustos 2013 tarihinde Habertürk gazetesine verdiği röportajda 1991-2004 yılları arasında PKK'dan 13 yıl hapis yattığını açıklayan Kurtuluş Tayiz'in yorumundaki derinlik ise ekran başındakilerinin ağzını açık bıraktı. Son Vesayet'in, yalan ve montaj yayıncılığı ile toplumu bölmeye çalışanların durumunu ortaya koyan bu videosunu sosyal medyada paylaşmasıyla 'bu kadarına da pes', '28 Şubat'ın montajcıları daha onurluydu' şeklinde yorumlar yapıldı.



Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER