Bankanın sistemi çöktü deyip hesabı boşaltan 3 kişi yakalandı


Adana'da kredi kartı bilgilerini ele geçirdikleri bir kişinin, internet üzerinden banka hesabındaki 9 bin 500 lirasını başka hesaplara aktardıkları ileri sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

İddialara göre, İstanbul Bahçelievler'de oturan 46 yaşındaki Abdulvahit B.'yi telefonla arayan bir kişi, kendini bankanın müşteri hizmetleri temsilcisi olarak tanıtıp bankanın bilgisayar sisteminde yaşanan bir arızadan dolayı kredi kartı bilgilerinin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Abdulvahit B., kredi kartı bilgilerini verdi. Bir müddet sonra bankayı arayan Abdulvahit B., bilgisayar sistemindeki arızanın giderilip giderilmediğini sordu. Banka yetkilileri, müşterinin kredi kartı bilgilerinin istenmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını bildirdi. Hemen hesabını kontrol eden Abdulvahit B., 9 bin 500 liranın başka bir hesaba havale edildiğini gördü, polisi arayıp dolandırıldığını bildirdi.

İstanbul polisinin haber vermesi üzerine harekete geçen Emniyet Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, paranın çekileceği belirlenen İnönü Caddesi üzerindeki banka ve çevresinde önlem aldı. Polis, parayı çekmeye gelen 25 yaşındaki Erkan K. ile 24 yaşındaki Cemal C.'yi gözaltına aldı. Erkan K., hesap bilgilerini 21 yaşındaki Hüseyin G.'nin kullandığını ileri sürdü. Polis, Hüseyin G.'yi de yakaladı. Para ise banka tarafından bloke edildi. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 3 kişi 'dolandırıcılık' suçlamasını kabul etmedi. Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından adli mercilere sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Bankanın sistemi çöktü deyip hesabı boşaltan 3 kişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER