Baro Başkanı Gül: Yanlış, hukuka aykırı, hukuki değil


Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, Zaman gazetesine yapılan baskı ve gözdağına ilişkin olarak, "Yanlış, hukuka aykırı, hukuki değil." dedi.

Uygulanan baskı ve gözdağına tepki gösteren Baro Başkanı Enis Gül, "Arama kararı yok diye biliyorum. Böyle bir arama kararı usule aykırıdır. Arama kararlarında; arama yapılacak yer ve mekan belirtilerek, hukuka uygun alınmış bir arama kararı ile ancak arama yapılabilir. Yani şimdi bir başka gazetenin Zaman gazetesi matbaasında basılıyor denilip Zaman gazetesinde arama yapılmak istenmesi hukuki değil. Buda yetmezmiş gibi gazete binasına TOMA'larla gidiliyor. Buda toplumun daha çok gerilmesine neden oluyor. Zaten arama kararı hukuki değil, hukuki olmayan bir kararında uygulanması yanlıştır." diye konuştu.

Yapılan haksız ve hukuksuzluklardan vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çeken Bitlis Baro Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "İnanıyorum ki ileride yargı bu kararların yanlış olduğuna yönelik kararlar verecektir. Bu anlamda ben yapılan aramanın hukuksuz bir arama kararı olduğuna inanıyorum. Hukuk düzeni hepimize lazım. Birde hukuk düzeninin, örneğin bir soruşturmada, bir yargılamada, hukukun objektif, yargılamanın objektif, hukuk kurallarına uygun, işte adil yargılama hakkının, etkili soruşturma vesaire hukukun gerekli olan bütün kurallarının objektif olarak uygulandığının gösterilmesi gerekiyor. Ama hani o objektifliğin dışında, hukuksuz olduğuna dair bir algı yaratılarak yapılması zaten adalete olan güveni daha da sarsıyor. Biran önce Türkiye'nin hukukun üstünlüğüne dikkat ederek, objektif bir hukuk uygulaması gerekiyor. Bu anlamda vatandaşlarına, bireylerine ve topluma objektif şekilde uygulandığını bizzat göstermesi gerekir. Yanlış, haksız ve hukuksuz uygulamalardan vazgeçilmesi gerekir."
CİHAN
<< Önceki Haber Baro Başkanı Gül: Yanlış, hukuka aykırı, hukuki değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER