Barzani: Musul'da IŞİD sonrası yönetim için anlaşma sağlanması gerekir


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher ile yaptığı görüşmede, Musul'un IŞİD'ten temizlenmesinin ardından nasıl yönetileceği konusunda bir anlaşmanın sağlanması gerektiğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani bugün, Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, Savunma Bakanı Jeanine Hennis ve Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp ile bir araya geldi. Başkanlık basın ofisi ise toplantının içeriği ile ilgili yazılı açıklama yayınladı. IŞİD'in bölgede nasıl geliştiğini ve varoluş nedenleri hakkında Hollanda heyetine bilgi veren Barzani'nin, askeri mücadelenin yanı sıra IŞİD'e karşı ideolojik savaşın önemine de dikkat çektiği aktarıldı.

Musul'un IŞİD'den temizlenmesi için planlanan operasyona değinen Barzani şöyle konuştu: "Musul'un IŞİD'den temizlenmesinin ardından bölgenin nasıl yönetileceği hakkında bir anlaşmanın sağlanması gerekir. Bu konuya ciddiyetle yaklaşmamız lazım. Ayrıca Musul'da yaşayan farklı etniklerin geçmişte yaşadığı felaketlerin bir benzeri ile bir daha yüzleşmeyeceği konusunda garanti verilmelidir."

Hollanda heyetinin ise IŞİD'e karşı savaşırken ölen kişilerin ailelerine, Kürdistan halkına ve Barzani'ye başsağlığı dilediği ifade edildi. Peşmerge'nin IŞİD'e karşı yürüttüğü mücadeleden övgü ile bahseden Hollanda heyetinin, Peşmerge'ye verdikleri desteğin devamının geleceğini Barzani'ye ilettikleri aktarıldı. Hollanda heyetinin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdiği bildirildi: "Teröristlere karşı verdiğiniz mücadelenin yanı sıra birçok ekonomik sorun ile yüzleştiğinizi biliyoruz. Bunlara rağmen 1 milyon 800 bin mülteciyi bölgenizde ağırlamanızı takdir ediyoruz. Hollanda olarak teröristlere karşı Kürdistan'ın yanında yer alacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Barzani: Musul'da IŞİD sonrası yönetim için anlaşma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER