Başbakan Davutoğlu 'özgürlük' garantisi verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1990'lı yıllarda kendisinin de köşe yazarlığı yaptığını belirterek, basın özgürlüğü ve entelektüel özgürlüğün kendisi için kırmızı çizgi olduğunu dile getirdi. Davutoğlu, gazetecilere ve köşe yazarlarına yönelik herhangi bir saldırıda kendilerini koruyacağına garanti verdi.

Başbakan Davutoğlu 'özgürlük' garantisi verdi

Davutoğlu, Amerikan CNN International televizyonundan ünlü gazeteci Christiane Amanpour'a konuştu. Basın özgürlüğü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoriterleştiği iddiaları konusunda sorulara muhatap olan Davutoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Amanpour, "Erdoğan ve AK Parti'nin ülke içinde ve dışında 'otoriter, anlayışsız, zorba, otokrat, ayrılıkçı, kavgacı ve paranoyak' şeklinde tanımlaması hakkında ne dersiniz?" şeklindeki sorusuna Davutoğlu, "Herkes bizi eleştirebilir, ama bunlar gerçeği yansıtmıyor." cevabını verdi.

SİYASİ PARTİLER ÖZGÜRCE İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

AK Parti'nin seçimlerde yüzde 49 oy aldığını hatırlatan ve AK Parti'nin demokratik meşruiyetinin tartışılamayacağını belirten Davutoğlu, "Seçimlere 20 siyasi parti katıldı. Herkes siyasette kendi pozisyonunu belirledi. Kimsenin herhangi bir şey söylemesi engellenmedi." dedi.

Amanpour, Türkiye'deki basın özgürlüğünün büyük endişe kaynağı olduğunu, yüzlerce insanın çeşitli sebeplerle ve Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla tutuklandığını belirterek, "İnsanların dedikleri konusunda endişe duymuyor musunuz?" şeklinde bir soru sordu.

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

"Endişe duyuyoruz" cevabını veren Davutoğlu, basın özgürlüğü konusunda dikkat çeken şu ifadeleri kullandı:

"1990'larda bir akademisyen olduğum dönemde aynı zamanda köşe yazarlığı yapıyordum. Basın özgürlüğü ve entelektüel özgürlük benim için kırmızı çizgidir. Eğer bir entellektüle, köşe yazarına veya gazeteciye herhangi bir saldırı olursa onların savunucusu olurum. Buna garanti veriyorum."

Davutoğlu, Nokta dergisinin, "Türkiye İç Savaşı'nın başlangıcı" şeklindeki başlığını ise eleştirdi. Böyle bir başlığın gazetecilik ile ilgisinin olamayacağını savundu.
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu 'özgürlük' garantisi verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER