Başbakanlık, Dürüstlük Dolabı uygulamasını takdir belgesiyle ödüllendirdi


Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Sivas'ın Ulaş ilçesi Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'ndaki 'Dürüstlük Dolabı' uygulamasını, etik kültürüne yaptığı katkılardan dolayı ödüllendirdi. Etik Kurulu, uygulamanın etik kültürün geliştirilmesi ve etik bilincin yerleştirilmesine katkılarından dolayı okula takdir belgesi verdi.

Etik Kurul'dan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Ulaş Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'nda Değerler eğitimi kapsamında dürüstlük konusunu öğrencilere daha iyi anlatmak amacıyla uygulamaya konulan ve öğrencilerin dolaptan istediği gıda ürününü alabildiği, ücretini ise kenarda açıkta duran karton kutuya paralarını bırakarak ve gerekirse para üstünü de alarak alışverişlerini tamamlayabildikleri bir uygulama başlatılmıştır. Söz konusu uygulama basın yayın organlarının ve kurulumuzun dikkatini çekmiştir.
5176 sayılı Kanunla kurulan Kurulumuzun yetki ve görevlerinden bir tanesi de kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak, bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmaktır. Bu çerçevede, Dürüstlük konusunu öğrencilere daha iyi anlatmak ve aşılayabilmek için Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'nda kurulan 'dürüstlük dolabı' öğrencilerin dürüst davranacaklarına olan güvenle yürütülmüş, öğrencilere doğru davranışta bulunmayı öğretmek, etik değerleri yapıcı bir şekilde keşfetmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiş güzel bir uygulama örneği olmuş ve Kurulumuzca etik kültürün geliştirilmesi ve etik bilincin yerleştirilmesine katkı sağlayan Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'na takdir belgesi verilmiştir."

CİHAN
<< Önceki Haber Başbakanlık, Dürüstlük Dolabı uygulamasını takdir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER