'Basın özgürlüğünden uzaklaşan Türkiye, hızla diktatörlüğe doğru kayıyor'

'Basın özgürlüğünden uzaklaşan Türkiye, hızla diktatörlüğe doğru kayıyor'

Aralarında Samanyolu TV, Bugün TV, Kanal Türk ve Yumurcak TV'nin de bulunduğu bazı kanalların, Kablo TV ve Teledünya platformlarından çıkarılmasına tepki gösteren Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Basın özgürlüğünden uzaklaşan Türkiye, hızla diktatörlüğe doğru kayıyor." dedi.

Tivibu, Digiturk ve Turkcell TV'den sonra Turksat bünyesindeki Kablo TV ve Teledünya platformu 7 TV kanalını platformdan çıkartı. Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Bayraktar, özgür basının susturulmasını 'darbeden öte diktatörlüğe kayış olarak' nitelendirdi. 1 Kasım seçimleri öncesinde hükümetin, muhalif kanalları susturmasının demokrasiyle, özgürlük ile haber alma hürriyetiyle bağdaşmadığına dikkat çeken Bayraktar, şunları kaydetti: "Basın özgürlüğünden uzaklaşan Türkiye hızla diktatörlüğe doğru kayıyor. Digitürk ve Tivibu'dan sonra Turksat bünyesinde yayın yapan kanalların özgür, bağımsız ve muhalif basını yayın platformundan çıkarması kabul edilebilecek birşey değil. Haber alma özgürlüğümüz elimizden alınıyor. Bugün muhalif TV kanallarını kapatanlar yarın, sendikaları, diğer basın kuruluşlarını ve kendilerine muhalif bütün STK'ları da kapatacaktır. Türkiye, medya ve özgürlükler adına utanç verici bir durum. Kamu Sen İl Temsilciliği olarak, bağlı sendikalarımızın söz konusu platformlarla olan sözleşmelerimizi iptal edeceğiz."

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Bayraktar, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı olayının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Bayraktar, terörün her türlüsüne karşı olduklarını sözlerine ekleyerek, "Irkı, dili, dini, mezhebi olmayan terör bir çok canı yakmış, ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Türkiye Kamu Sen olarak nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyoruz. Ülkemize, milletimize, birliğimize ve huzurumuza yönelen bu cani ve insanlık dışı saldırıyı kınıyor, ölenlerde Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Basın özgürlüğünden uzaklaşan Türkiye, hızla diktatörlüğe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER