Başkan Bozbey'den riskli yapı uyarısı


Nilüfer Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını yaptı. Meclis'te konuşan Başkan Mustafa Bozbey, kentteki birinci derecede riskli yapıların bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Nilüfer Barış Meclisi'nde gerçekleştirilen meclis toplantısında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "100'ün üzerinde arkadaşımız karla mücadele çalışmasına katıldı. Hepsine teşekkür ediyorum. Karla mücadelede Nilüfer örnek olmuştur. Ancak sosyal medyada Nilüfer Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri küçük düşürmek için bir nevi algı yönetimi uygulayanlar var. Bunlar programlanmış ve maaşlı personel. Yurttaşlarımız sosyal medyaya girerek takip etsinler bunları. Gerçekten bunların kimlikleri yok, fotoğraf hayali bir fotoğraf ve bunların örnekleri çok." diye konuştu.

YASAL DÜZENLEME YAPILMALI

Nilüfer Belediye Meclisi'nde, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan 0,50 emsal artışıyla ilgili plan değişikliklerinin yeniden değerlendirilmesi talebi ile ilgili raporlar da görüşüldü.

Mecliste bu raporlara ilişkin ret kararı verildi. Nilüfer Belediye Başkanı, vatandaşı, yatırımcıyı ve meclis üyelerini aldıkları karardan dolayı koruyacak bir düzenleme yapılması gerektiğinin belirterek, şunları kaydetti: "Aldığımız ret kararı buradaki meclis üyelerini yargı önüne çıkarmaktan kurtarıyor. Yürütmeyi durdurma kararı çıkmadı ama şuan da büyük bir muamma var. Bu konuyla ilgili bir yasal düzenleme yapılmadığı sürece vatandaşımız da müteahhitler de mağdur olacak. Bir çok müteahhit de vatandaş da yanacak. Burada hem yatırımcıyı, hem vatandaş, hem de meclis üyelerini alınacak karardan dolayı koruyacak bir düzenlemeye ihtiyaç var. Biz, vatandaşın can ve mal güvenliğini herkesten fazla düşünüyoruz. Bir an önce hukuki dayanakları da oturtulmuş durumda bir yasal düzenlemenin yapılması gerekiyor." dedi.

Birinci derecede riskli yapılarla ilgili de uyarıda bulunan Başkan Mustafa Bozbey, "Türkiye'de ilk defa Nilüfer Belediyesi olarak, sonrasında da İnşaat Mühendisleri Odası'yla birlikte yaptığımız uygulama ve protokoller çerçevesinde özellikle birinci derecede riskli yapıların bir an önce mutlak yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Bozbey'den riskli yapı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER