Başkan Yılmaz: Türkiye'nin ve kendi geleceğiniz için yabancı dil öğrenin

Başkan Yılmaz: Türkiye'nin ve kendi geleceğiniz için yabancı dil öğrenin

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapımı tamamlanıp yeni sezonda eğitim ve öğretime başlayan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

Lisenin ilk öğrencilerine hitap eden Başkan Yılmaz, öğrencilere hem Türkiye'nin hem de kendi gelecekleri için mutlaka yabancı dil öğrenmeleri ve ilişki sermayesi kurabilme kabiliyetine sahip olmalarını tavsiye etti.

Yılmaz, "Burada Arapça öğreneceksiniz. Arapça'yı ana diliniz gibi bilmelisiniz. Arapça'nın yanında mutlaka İngilizce, Rusça bilmelisiniz. Çince bile artık büyük gereksinim haline gelmeye başladı. Akıcı bir yabancı dil bilmek, sizin için büyük avantaj olacak. Yabancı dili öğrenmek için tam zamanı. Mezun olduktan sonra kurslarda öğrenirim derseniz bu çok zor. Ancak bunu gerçek anlamda o ülkelerde yaşayarak öğrenme durumunda kalırsınız. Başbakan, yabancı bir televizyon kanalına konuk oldu. Türkiye'nin demokratikleşmesine ön yargıyla bakıp sinsi ve kurnazca sorular soran sunucuya İngilizce'ye hakim olmasıyla verdiği cevaplar, beni hayran bıraktı. İşte yabancı dil bilmek, bu kadar önemli. Yarın bu makamlarda sizler olacaksınız. Türkiye'nin ve kendi geleceğiniz için yabancı dili bilen yöneticiler olmak zorundasınız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Yılmaz: Türkiye'nin ve kendi geleceğiniz için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER