Bayraktutan, uzman jandarmaların sorunlarının araştırılmasını istedi


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, uzman jandarmaların yaşadığı sorunların belirlenip, araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için teklif verdi.

Bayraktutan, TBMM Başkanlığı'na verdiği komisyon kurulmasıyla ilgili teklifinde, ülke güvenliği ile asayişin sağlanması açısından önemli görev üstlenen ve sayıları 25 bini aşan 'Uzman Jandarmalar'ın özlük hakları açısından sıkıntılar yaşadığını belirtti. Bayraktutan, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kadrolu 'Uzman Jandarma' olarak çalıştırılan personelin astsubaylarla birçok görevi yaptıkları belirtildi.

Bayraktutan, teklif gerekçesinde şu görüşlere yer verdi: "Özlük haklarındaki adaletsizlikler belirlenerek, günümüz şartlarına göre düzenlenmelidir. Özellikle emeklilikte birçok maddi kayba sebep olan ek göstergeler mutlaka yükseltilmeli, diğer devlet memurlarında da yaşanan bu sıkıntı bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Ayrıca orduevleri gibi sosyal tesislerden doğrudan faydalanmaları için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır."
CİHAN
<< Önceki Haber Bayraktutan, uzman jandarmaların sorunlarının araştırılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER