BBP Muğla İl Başkanı Akın: Herkes eteğindeki taşı dökmeli


BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiği belirterek, herkesin eteğindeki taşları dökmesi gerektiğini söyledi. Akın, yaptığı açıklamada siyasette adap, edep ve ahlâk sınırlarını aşan, iktidarıyla, muhalefetiyle ülkeyi çıkılmaz ve dönüşü olmayan yola sürükleyen yöneticilerin, artık hadlerini bilmesi gerektiğini savundu.

Televizyon programlarında, oturumlarda ahkâm kesmekten vazgeçmeleri gerektiğini söyleyen İl Başkanı Akın, "Bu ülkenin ve milletin menfaatleri doğrultusunda adımlar atmasını bekliyor ve muhataplarından, aşağıdaki hususlara tez elden cevap vermelerini bekliyoruz. AKP yöneticilerinden, sizlerin de malumu olduğu üzere Levent Gültekin, 'Benim Tayyip Bey'e söylemekten utandığım sözleri, yeminle söylüyorum AKP'de genel başkan yardımcısı düzeyinde bir yönetici bana söyledi. 'Sen Tayyip Bey'in yanlış yaptığını zannediyorsun. Tayyip Bey ülkeyi bölmeye çalışıyor, siz farkında değilsiniz.' demiştir. Bu, çok ağır bir ithamla birlikte çok vahim bir durumdur. Bu iddia doğru mudur, bunu söyleyen kişi kimdir, açıklamak sizlerin boyun ve bu millete siyasi etik gereği namus borcunuzdur. Televizyon programlarında, 'Cumhurbaşkanımız'a dil uzatanın dilini keser, dişlerini sökeriz.' diyenleri göreve çağırıyor, yalan bir beyan ve açıklama ise gereğini yapmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara'daki bombalı terör saldırısından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da, "Konuştuklarımızı anlatırsam, Başbakan zor durumda kalır." yönündeki sözleriyle ilgili açıklama yapmasını isteyen Akın, "Bu ülkenin ve milletin bekası, Başbakan'ın zor durumda kalmasından daha mı değersizidir? Eğer durum böyleyse bu ülkenin ve milletin, başta güvenliği olmak üzere her konuda yalnız olduğu, çok vahim hususların cereyan ettiği ortaya çıkmaktadır. Derhal gereği yapılmalı, her kim zorda kalacaksa kalmalı ama millet, ebet müddet payidar olmalıdır." diye konuştu.

Harun Akın, ülkenin ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçtiği şu günlerde herkesin eteğindeki taşları dökmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Her kim bu milletin geleceği ve ülkenin bekası için yanlış yapıyorsa ortaya çıkmalı, millete gerçekler anlatılmalıdır. Bu tür açıklamalar ve kirli siyasetle milletin özgür seçim iradesi elinden alınmakta ve vatandaş, ne yapacağını bilemez bir halde bırakılmaktadır. Şunu tüm siyasi parti liderleri, siyasetçiler bilmelidir ki sizler bugün varsınız, yarın yoksunuz ama bu asil Türk milleti, her daim var olmuştur ve olacaktır. Bu millet, sizlerin kişisel hırs, ihtiras, iktidar sarhoşluğuna kapılmış makam, mevki sevdalılarına terkedilemeyecek kadar asil ve özeldir. Bu milletin sabırlarını zorlamayın, sabırtaşını çatlatıp ayranını taşırmayın. Sizi o makam ve mevkilere taşıyanlar, gün gelir bu yanlışların hesabını sormasını bilir ve sizleri o makam ve mevkilerin derinlerine gömer. Bu sebepledir ki bu ülkenin ve milletin hizmetkârı olduğunu söyleyen, haykıran, bir parça vicdanı olan, siyasi edep ve ahlâktan nasibini almış, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.' düsturundan hareketle yöneticilerimiz ve siyasetçilerimizi göreve çağırıyor, artık yeter, söz de, idare de bu asil milletindir diyerek ülkeye sahip çıkmaya davet ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber BBP Muğla İl Başkanı Akın: Herkes eteğindeki taşı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER