Piyasa değeri 5 milyon dolar olan selenyum 74 maddesi ele geçirildi


Kocaeli polisinin şüphe üzerine arama yaptıkları Gürcistan plakalı bir otomobilde, piyasa değeri yaklaşık 5 milyon dolar olan 500 gram selenyum 74 kimyasal madde ele geçirdi. Selenyumun, cam ve plastik imalatında katkı maddesi olarak, bazı kanser türleri ile kalp hastalıkları ilaçları yapımında kullanıldığı ifade edildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri D-100 karayolu İzmit ilçesi Kuruçeşme Gişeleri'nde yaptığı uygulama sırasında, İstanbul istikametinden gelen, Gürcistan'a ait TB 953 TB plakalı bir araç şüphe üzerine durduruldu. Araçta arama yapan ekipler 500 gram selenyum 74 maddesi ele geçirdi. Selenyum 74 maddesinin piyasa değerinin de 5 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Araç içerisinde bulunan Gürcistan uyruklu sürücü M.Ç. ve yanında bulunan V.S. isimli iki kişi gözaltına alındı. İl Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen araçta detaylı arama yapıldı. Gözaltına alınan şahıslar ise sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Selenyum 74 maddesi incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Öte yandan, 2010 yılında da Didim'de 3 kilo 900 gram ağırlığında ve piyasa değeri 44 milyon dolar, 2012 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde 500 gram ağırlığında selenyum 74 maddesi ele geçirilmiş ve yine Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na gönderilmişti.
Piyasa-degeri-5-milyon-dolar-olan-selenyum-74-maddesi-ele-gecirildi-1908697.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Piyasa değeri 5 milyon dolar olan selenyum 74 maddesi ele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER