Belçika'yı Lucerna Kolejleri temsil edecek


Belçika içerisinde ve uluslararası yarışmalarda daha önce kazandığı başarılarla adını sıkça duyuran Lucerna Koleji, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Lucerna Kolejinin Houthalen şubesi katıldığı 'First Lego League Trash Trek' Belçika finallerinde ilk üçe girerek Hollanda'da düzenlenecek olan Benelux genelindeki yarışmada Belçika'yı temsil edecek.

Belçika'nın Kortrijk şehrinde düzenlenen 'First Lego League Trash Trek' Bilim Kahramanları Buluşuyor adı altında düzenlenen yarışmasının ön elemesinde 30 takım yarışırken, Lucerna kolejinin Houthalen şubesi öğrencileri tasarlamış oldukları robottan dolayı ilk üçe girerek inovasyon ödülüne layık görüldü.

Öğrencilerin bu yarışmaya üç ay boyunca hazırlanmaya başladığını söyleyen Öğretmen Mehmet Yılmaz, İbrahim B. Gozen, Efekan Horzum, Semih Erkalkan, Enes Koçak ve Aidan Angillis'ın Hollanda'nın Venlo şehrinde gerçekleşecek Benelux finallerinde Belçika'yı temsil edeceklerini ifade etti. Konuyla ilgili memnuniyetini ifade eden Lucerna Koleji Houthalen şube müdürü Hüda Topaloğlu ise öğrencileri kutladığını ve büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Daha önce Lucerna Kolejinin Brüksel şubesi 'First Lego League' Bilim Kahramanları Buluşuyor adı altında gerçekleşen yarışmada da Belçika şampiyonu olmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika'yı Lucerna Kolejleri temsil edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER