Belediye otobüs vermeyince Lara'ya fayton servisi koydular


Antalya'nın ünlü Lara semtine belediye otobüsü kaldırılmamasına tepki gösteren mahalleli, faytonlu protesto gösterisinde bulundu.

Muratpaşa ilçesi Konuksever, Dutlubahçe ve Etiler mahallesinde yaşayan vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak, Lara bölgesine toplu araç talebinde bulundu. Bu isteklerinin karşılanmamasına tepki gösteren mahalleli, kiraladıkları 3 faytonla Lara'ya atlı servis düzenledi. İlginç eylemle yetkililerin dikkatini çekmeye çalıştıklarını ifade eden Konuksever Mahallesi Muhtarı Hüseyin Tunç, "Muratpaşa Belediyesi'ne Lara tarafına gidip gelecek bir otobüs istiyoruz. O bölgelere gidebilmek için saatlerce uğraşıyoruz. Bütün vakti yolda harcıyoruz." dedi. Muhtar azalarıyla aldıklarla bugünden itibaren fayton seferleri başlattıklarını, bunun da yeterli gelmemesi durumunda ilçe belediyelerinden ellerindeki eski otobüslerden talep ederek kendi imkanlarıyla ulaşım sorununu çözeceklerini aktardı.

6 yıldır dilekçelerle defalarca Büyükşehir'e başvurduğunu dile getiren Hüseyin Tunç, her seferinde başvurunuz program dahilinde çözülecek şeklinde cevap aldıklarını ancak mağduriyetlerinin giderilmediğini söyledi. Konuksever mahallesinde yaşayan Filiz Yüzer de, otobüse binmek için çok zorluklar yaşadıklarını, kilometrelerce yol yürüyüp toplu ulaşıma bindiklerini anlattı. Bazen iki dolmuşa binmek zorunda kaldıklarını anlatan Yüzer, "Yeri geliyor paramız olmuyor iki dolmuşa binmek zorunda kalıyoruz. 10 senedir bu mahallede oturuyorum. Otobüs durağına gidebilmek için bayağı yürüyoruz. Engelli bir çocuğum var onula gidip gelmek çok zor oluyor." diye konuştu.

Mahalle sakini Ramazan Yılmaz ise çözümün fayton olmadığını buraya otobüs verilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu toplu ulaşımdan en az 3 mahallenin faydalanacağını kaydeden Yılmaz, "Belediyeye gitme imkânımız yok. Yaşlı insanlar var gidemiyor bu nedenle. Buradan bir vasıta istiyoruz. Bu çözüm değil bu sadece geçici bir şey. Gerekli mecralardan büyük otobüs istiyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Belediye otobüs vermeyince Lara'ya fayton servisi koydular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER