Belediyenin işyerinin giriş kapısına açtığı çukur 45 gündür kapatılmıyor


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, hizmet binasının zemin katında bulunan bir işyerinin giriş kapısı önüne açılan çukur, 45 gündür kapatılmıyor. Kaldırımda açılan çukur sebebiyle vatandaşlar zorluk çekerken kaza tehlikesi de bulunuyor Takı ve benzeri eşyalar satan işyerinin sahibi Hüseyin Salı, dükkanı boşaltmaları için kendilerine psikolojik baskı yapıldığını söyledi. Ellerinde 2019 yılına kadar sözleşme olduğunu belirterek, "Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi, işyerini boşaltmamız için hakkımızda dava açtı ancak Balıkesir 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, bizi haklı buldu ve davayı reddetti. Yerel seçimlerden önce AKP'ye üye oldum. Rozetimi, bizzat Edip Uğur takmıştı. Belediye seçimlerinde Edip Uğur'a 7 bin civarında oy kazandırmıştım. AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un bu vefasızlığı karşısında 1 Kasım seçimleri için kafam karışık." dedi.

İl Özel İdaresi'nin mülkiyetinde bulunan 22 metrekarelik işyerini 15 yıl önce kiraladığını belirten Salı, "O dönemde içinde bulunduğumuz bina, Öz Merkez adıyla Özel İdare'nin mülkiyetindeydi ancak Balıkesir büyükşehir olunca, burası Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi ve hizmet binası olarak kullanılmaya başlandı. Bu süre zarfında kira sözleşmesini birkaç kez yeniledik. En son sözleşmeyi de 2019 yılına kadar olmak üzere yaptık. Elimizdeki sözleşmeye göre daha dört yıl burada kiracı olma hakkımız var." dedi. Belediye binasının zemin katında birkaç işyeri daha olduğunu aktaran Salı, "O işyerlerinden bazısı, bulundukları yeri boşalttı. Bizim 2019 yılına kadar hakkımız var. Burası bizim ekmek teknemiz. Nasıl bırakırız burasını? Ben bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un yanına gittim. Kendisini eskiden beri tanıyorum. Bizi mahkemeye verdi. Bunun yanlış olduğunu söyledim, 'Sözleşmemiz var. Biz de halka hizmet veriyoruz.' dedim. Kendisi ise bana, bayramlarda belediyenin zemin katını bayramlaşma töreni için kullanacaklarını, şu andaki alanın dar geldiğini söyledi. Ayrıca sergi alanı olarak kullanılacağını söyledi. Bunlar bana göre tamamen bahane. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin bulunduğu binanın zemini 2 bin metrekare, bizim işyerimizse sadece 22 metrekare. Oturup anlaşabileceğimizi ve orta yolu bulabileceğimizi ifade ettim ancak bu talebime olumlu cevap alamadım. Bu arada mahkememiz sonuçlandı, mahkeme bizi haklı buldu." şeklinde konuştu.

'AKP'YE 7 BİN OY KAZANDIRDIM, ŞİMDİ KAFAM KARIŞIK'

Bunun ardından Başkan Uğur'un, kendisi olmadığı bir zamanda işyerine geldiğini anlatan Hüseyin Salı, "Çalışanımıza, işyerini ne zaman boşaltacaklarını soruyor. Biz mahkemeyi kazanmışız. Eğer adalet diye bir şey varsa bu memlekette, adalet ne derse o olur. Ben adaletin verdiği karara razıyım. Bunun üzerine belediye ekipleri tarafından, 3 Eylül tarihinde işyerimizin giriş kapısının hemen önüne, su kaçağı olduğu gerekçesiyle çukur kazıldı. Bu çukur, yaklaşık 45 gündür böyle duruyor. Vatandaşlar bunun etrafından dolaşıyor. Vatandaşlar her gün bize bu çukuru soruyorlar. Biz de bugüne kadar bir şey söylemedik. Müşterilerimiz de mağdur, vatandaşlarımız da bu kirlilikten şikayetçi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başlangıç kelimesi olan adaleti, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un Türk adaletine olan saygısını kamuoyunun değerlendirmesine arz ediyorum." dedi.

Yerel seçimlerden önce AK Parti'ye katıldığını ve rozetinin de bizzat Başkan Uğur tarafından takıldığını söyleyen Salı, şöyle devam etti: "Belediye seçimlerinde Edip Uğur'a, yöneticisi olduğum fabrikalardan 7 bin civarında oy kazandırmıştım. Aynı oy miktarını da 7 Haziran seçimlerinde AKP'ye yönlendirdim. Karşılığında da bunu görüyoruz. AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un bu vefasızlığı karşısında 1 Kasım seçimleri için kafam karışık." CİHAN
<< Önceki Haber Belediyenin işyerinin giriş kapısına açtığı çukur... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER