Berlin Film Festivali'nde ödül töreni bugün


Berlin Film Festivali'nde Generation Kplus Bölümü'nde değişik ülkelerden toplam 13 uzun metrajlı film Kristal Ayı için yarışıyor. Üç Türk filminin de yarıştığı Kristal Ayı'nın sahipleri bugün açıklanacak. Festivalde Altın ve Gümüş Ayı Ödülleri'ne layık görülen filmler de bugün sahiplerini bulacak.

11 Şubat'ta başlayan festivalin ana yarışma bölümünde Türk filmi yok ancak çocuk ve gençlik filmlerinin yer aldığı Generation Kplus adlı bölümde "Rauf", "Mavi Bisiklet" ve "Genç Pehlivanlar" olmak üzere üç Türk filmi birden yarışıyor. Generation Kplus Berlin Film Festivali'nin yarışmalı yan bölümlerinden birini oluşturuyor ve ödül olarak Kristal Ayı heykelciği veriliyor.

BÜYÜK ÖDÜL 7 BİN 500 EURO DEĞERİNDE

Kristal Ayı Ödülü bu yıl 39'uncu kez dağıtılacak. Ödül uzun ve kısa metrajlı olmak üzere birer filme veriliyor. "En iyi Uzun Metrajlı Film Ödülü" ile "En İyi Kısa Metrajlı Film Ödülü"ne layık görülen filmleri Berlin'de ikamet eden on biri çocuk, yedisi gençlerden oluşan jüri seçiyor. Üç yetişkin kişiden oluşan uluslararası jüri ise birisi uzun diğeri kısa metrajlı olmak üzere iki filme "Uluslararası Jüri Büyük Ödülü" ile "Uluslararası Jüri Özel Ödülü"nü veriyor. Alman Çocuklara Yardım Kuruluşu (Deutsche Hilfswerk) tarafından dağıtılan bu ödüllerden ilki 7 bin 500 Euro değerinde, ikincisinin değeri ise 2 bin 500 Euro.

13 FİLM YARIŞIYOR

Generation Kplus bölümünde üç Türk filmiyle birlikte toplam 13 uzun metrajlı film Kristal Ayı için yarışıyor. Kısa metrajlı film sayısı ise 18. Ödül yarışında olan ülkeler arasında ev sahibi Almanya, Norveç, İsveç, Hindistan, Fransa, Kore ve Şili gibi ülkeler var. CİHAN
<< Önceki Haber Berlin Film Festivali'nde ödül töreni bugün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER