Bisikletçiler, şehitliğin çevre temizliğini yaptı


Erzurum'daki genç bisikletçiler, 'Kültürel ve Tarihi Mirasa Bir Pedalda Sen Çevir' projesi kapsamında Alaca Şehitliği'nde kamp kurarak şehitliğin çevre temizliğini yaptı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından 2015 yılı içerisindeki projelerinden biri olan, Aziziye Gençlik Spor Kulübü tarafından yürütülen ve proje koordinatörlüğünü Mustafa Kocaman'ın yaptığı 'Kültürel ve Tarihi Mirasa Bir Pedalda Sen Çevir' projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında Alaca Şehitliği'nde iki gün süreyle kamp kuran bisikletçiler şehitlikte çevre temizliği yaptı.

Erzurum Valiliği, Aziziye Kaymakamlığı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aziziye Gençlik Spor Kulübü ve Erzurum Bisiklet Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte bisikletçiler, Alaca Şehitliği'nde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.
Bisikletli gençler, daha sonra kamp kapsamında şehitlikte çevre temizliği yaptı. Kampa 50 bisikletçinin yanı sıra gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü personeli, Aziziye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaşar Elen, Bisiklet İl Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Mustafa Kocaman ile Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç de katıldı.

Bu arada bisiklet kullanan gençler, 7-8 Kasım 2015 tarihlerinde Tabyalar Yürüyüşü kapsamında Nenehatun'un kabri başında kampa girerek 2 gün boyunca Aziziye Tabyaları'nda konaklayacak. Bisikletli gençler, 8 Kasım 2015 sabahı, Tabyalarda Protokolü ve Erzurum'dan tabyalara akın eden vatandaşları karşılayacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Bisikletçiler, şehitliğin çevre temizliğini yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER