BM Özel Kıbrıs Danışmanı Eide: Kaybedecek zaman yok


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yla bir araya geldi. Eide Kıbrıs'ta sorunun çözülmesi için boşa harcanacak zaman olmadığını kaydetti.

Eide, bugün Akıncı'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ziyaret etti. Akıncı ile Eide yarınki liderler görüşmesi öncesinde bugün 1 saat 20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Bugünkü görüşme ve dünkü müzakereciler görüşmesi de dahil gerçekleştirilen her şeyin ümit verici olduğunu aktaran Eide, sadece soyut olarak değil, esas konunun içeriğine inme noktasında gerçek ve samimi bir irade ile istek gördüğünü belirtti. Bu yüzden her iki lidere de önerisinin "sahip olunan zamanı iyi kullanmaları" olduğunu belirten Eide, boşa harcanacak zaman bulunmadığını kaydetti.

Espen Barth Eide, Akıncı'yla gerçekleştirdikleri görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ve yapıcı bir görüşme olduğunu söyledi. Eide uzun uzun yarınki görüşmeyi nasıl organize edeceklerini konuştuklarını kaydetti. Sürecin lider odaklı bir süreç olmasına saygısından, görüşmenin içeriğiyle ilgili fazla bir şey söylemek istemediğini dile getiren Eide, yapılması gereken bir duyuru olursa liderler görüşmesi sonrasında liderler tarafında yapılacağını söyledi.

"HER ŞEY ÜMİT VERİCİ"

Kıbrıslı Türk ve Rum müzakerecilerin harika bir iş ortaya koyduğunu vurgulayan Eide, müzakerecilerin hangi noktada olunduğuyla ilgili ortak bir anlayış ve yaklaşım hazırlamak için yoğun şekilde çalıştığını ifade etti.

Eide, doğalgaz ve petrol ile ilgili konuların gelecekte Birleşik Federal Kıbrıs'ta çözümleneceğini kaydetti.

Bugün Rum Yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis'le bir araya gelen Eide, yarın ara bölgede yapılacak liderler görüşmesine katılacak ve ilgili taraflarla çeşitli temaslar gerçekleştirdikten sonra Cuma günü adadan ayrılacak. CİHAN
<< Önceki Haber BM Özel Kıbrıs Danışmanı Eide: Kaybedecek zaman yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER