Bornova Belediyesi 'acil durum' tatbikatı düzenledi


İzmir'in Bornova Belediyesi, acil durumlarda işçi güvenliğinin sağlanması ve bu konudaki bilincin arttırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bütün personeli kapsayacak şekilde planlanan eğitimler, her hizmet binasında ayrı ayrı veriliyor. Son olarak Fen İşleri şantiyesinde, "Acil Durum Tahliye, Eğitim ve Tatbikatı" düzenlendi. İş güvenliği uzmanı ve yangın eğitmeni Hasan Hüseyin Uğurlu, şantiyede görevli personele bu konuda eğitim verip uygulama yaptırdı.

Yaklaşık bir saat süren eğitimde işçiler, deprem ve yangın gibi acil durumlarda yapılması gerekenlerden bu vakaların yaşandığı alanlardaki kurtarma ve ilk yardım konularına kadar pek çok bilgi edindi. Deprem ve yangın anlarının simüle edildiği görüntüler ise gerçeğini aratmadı. Eğitmen Uğurlu tarafından oluşturulan senaryoya birebir uyan işçiler, deprem anında cenin pozisyonu alarak, güvenli alanlarda sarsıntının geçmesini bekledi. Önceden belirlenen kurtarma ekipleri, yaralı bir işçiyi kurtardı. İlk yardım ekibi de ilk müdahaleyi yaptı. Yangın tatbikatında ise alevlere müdahale etme konusundaki ayrıntılar, uygulamalı olarak anlatıldı. Yangın alarmının verilmesinin ardından isimleri önceden belirlenen işciler müdahale etti. Deprem ve yangın tatbikatı, hiçbir aksaklık yaşanmadan tamamlandı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yaptığı açıklamada iş ve işçi güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek, "Eğitim, bizim için çok önemli. Personelimiz arasında yaptığımız anketlerde de en çok istenen konunun eğitim faaliyetleri olduğunu gördük. Eğitimlerimiz, yıl boyu çeşitli şekillerde devam ediyor. İş güvenliği eğitimi de bunun bir parçası. Müdürlerimiz ve şeflerimiz, zaten iş güvenliği konusunda personelimizi sürekli bilgilendirip bunun için gerekli ortamı oluşturuyor. Şimdi de acil durumlarda panik yaşanmaması ve olabilecek en az zararla atlatılması için tatbikat yapıldı. Bu tatbikatlar, belediyemizin diğer birimlerinde de gerçekleştirilecek." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bornova Belediyesi 'acil durum' tatbikatı düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER