Bu nasıl özel haber?

Hükümete yakın Sabah ve Star, tek manşet, ancak iki farklı imzası olan ‘özel' haberleriyle çıktı. İki gazete, aynı metni kullanarak, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef yaptı.

Bu nasıl özel haber?

17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun ardından kara propaganda aracı gibi çalışan hükümete yakın medya, ‘tek' bir yerden beslendikleri belli olan güya ‘özel' haberleriyle bir ibret vesikası olarak tarihte yerlerini alıyorlar. Bunun bir örneği de bugün yaşandı.

ÖNCE ELEŞTİRİ, SONRA SUÇLAMA

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ‘hak ihlali var' tespitinin ardından yerel mahkemenin, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gültahliye etmesiyle AYM, hükümete yakın medyada eleştiri oklarını hedefi haline geldi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bu karara uymuyorum, saygı da duymuyorum” ifadelerinin ardından eleştiriler, suçlamaya döndü. Özellikle AYM Başkanı Zühtü Arslan, birkaç gündür gazetelerinin manşetinde.

ARABAŞLIKLARINA KADAR AYNI, AMA İMZALAR FARKLI

Ancak bugünkü haberlerinde özellikli bir nokta dikkat çekiyor. Zühtü Arslan'la ilgili Star ile Sabah'ın bugünkü manşet haberleri, metninden ara başlıklarına kadar birbirinin aynısı olduğu görülüyor. Diğer bir ifadeyle iki haberde farklı olan iki şey, imzalar ve başlıklar. Star'dan Kemal Gümüş, Sabah'tan da Nazif Karaman imzalı iki haberin nasıl birebir aynısı olduğu ise merak konusu…

GAZETELER NE YAZDI?

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın 21 Haziran 2008 tarihinde Iğdır Barosu'nun düzenlediği 'Demokrasi hukuk devleti ve yeni anayasa arayışı' konulu panelde bugün verdiği karara zıt bir açıklama yaptığını belirten yandaş gazeteler, Arslan'ın o günkü konuşmasının, bugün verdiği karar ile çeliştiğini yazmıştı. Zaman



<< Önceki Haber Bu nasıl özel haber? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER