Bülent Arınç o partililere sert çıktı, 'çete' dedi!

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, çocuklarını Hizmet Hareketi'nin okulları olarak bilinen eğitim kurumlarında okutan AKP Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Duman'a hakkında yapılan haberlere tepki gösterdi.

Bülent Arınç o partililere sert çıktı, 'çete' dedi!

Arınç, Bursa'da yayın yapan Olay TV'de 'Gündemin Getirdikleri' programına katıldı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Duman’a yönelik 'paralelci' haberlerine sert tepki gösteren Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Bunlar çok ahlak dış yayınlar. Masum insanları paralelci olmakla suçlayan çete ortaya çıktı. ‘Çocuğunu cemaat okullarına göndermişti, bunlar paralelcidir’ diyen yok edilmesi gereken alçaktır. Ben de çocuklarımı bu okullara gönderdim. Bu suçsa başında ben varım. Bana gücü yetmeyenler bu okullardan mezun pırıl pırıl gençlerimizi suçlamaya kalkarlarsa arkalarında olurum. Kendime yapılmış kabul ederim. İl kongresinden önce Süleyman Soylu’nun Abdullah Duman’ı istemediği söylediğinde kendisini arayıp bunları söylemiştim. Bunların kim olduklarını da biliyoruz. Birkaç kişiler. Bursa’da kalsam hepsinin işini bitirirdim. Cemalletin Bey ve ekibi görevinin başındadır."

Aday listeleri ile ilgili görüşlerini de açıklayan Arınç, 7 Haziran’da seçilen isimlerin büyük ölçüde yerlerini muhafaza etmeleri gerektiğine inandığını söyledi.
<< Önceki Haber Bülent Arınç o partililere sert çıktı, 'çete' dedi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER