'Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar Faşist. Bağcılar halkı bunlara nota veriyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin Hollanda Hükümeti tarafından iptal edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, Hollanda'ya yaptırım uygulayacğız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin Hollanda Hükümeti tarafından iptal edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamasında Hollanda için "Bunlar Nazi kalıntısı, faşist bunlar" diyen Erdoğan "Hollanda, istediğin kadar bakanımızın uçuşunu yasakla bakalım uçaklarınız bundan sonra buraya nasıl gelecek. Sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. Bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız" ifadelerini kullandı

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Bakın bugün Dışişleri Bakanımız Hollanda'ya gidecekken uçuşa yasak haberi geldi. Düşünün Türkiye'nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidecek onlar uçuşa yasak notası çekiyor. Bir sıçrarsın iki sıçrarsın ama bilin ki benim oradaki vatandaşlarım sizin hesaplarınızı orada bozacak. Bunların hepsi size ters dönecek. Bunlara yönelik 16 Nisan'dan sonra uygulamamızı başlatacağız. Biz sabırlıyız. Şu anda Bağcılar'ın insanları buradan Hollanda'ya notasını veriyor. Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma bakalım bundan sonra senin uçakların Türkiye'ye nasıl gelecek. Tabii ki burada ben diplomasiyi konuşuyorum. Bunlar ne siyaset biliyor ne de uluslararası diplomasiyi. Bunlar ürkek korkak. Bunlar faşist bunlar nazi kalıntısı.

"HAYIR NE DEMEK DİYE SORANLARA CEVAP"

Hayır ne demek diye soranlara buradan cevap vereyim; Hayır bölücü terör örgütü yandaşlarına destektir. Kim ne derse desin. Milletimizin önünde iki yol var; ya mevcut yönetim sistemi ile devam edeceğiz ya da istikrarın temeli olan yeni yönetim sistemini hayata geçireceğiz. Ben milletime güveniyor ve evet diyeceklerine eminim. Hayır diyenler neden hayır dediklerini izah edemiyor. Topu topu 18 madde olan yeni anayasa metnini ana muhalefetin başındaki bile okumamış. Bu sabah bir toplantı yapıyorlar ve yalan yanlış anlatıyorlar. Bugün Sultanbeyli konuşmamda onların hepsine tek tek hukuki olarak gereken cevabı vereceğim. Okumadın hiç olmazsa okumasını sağlayayım. Ayrıca gelip onu dinleyen vatandaşlar da gerçeği bilsin. 18 yaşındaki gencimize güvenmiyorlar. Diyor ki askerlikten kurtulacaklar, erken emekli olacaklar.. Böyle saçma sapan şeyler... Bu zat Cumhurbaşkanı ile Başbakan farklı partilerden olursa kavga çeker. Halbuki biz yeni sistemi bu yüzden istiyoruz.
<< Önceki Haber 'Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar Faşist. Bağcılar halkı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER