Büyükşehir'den gezici dijital mamografi cihazı hizmeti


Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı, meme kanserinde erken teşhiste önemli rol oynayacak 'gezici dijital mamografi cihazını hizmete sundu.

Sağlık hizmetlerini her yere ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, "Hem gezici hem de dijital olan bu cihaz, anında sonuç vererek, erken tanı ve teşhiste önemli bir görevi yerine getirecek." dedi.

Kadınların ihmalden dolayı büyük bedeller ödediği bir konuda bu açığı kapatmak üzere önemli bir hizmeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Gezici dijital mamografi cihazını bugün hizmete sokuyoruz. Hem gezici hem de dijital olan bu cihaz, anında sonuç alınması özelliği ile önemli bir görevi yerine getirecek. Kadınlarımızın hayatını kaybetmesine ya da ağır bedeller ödenmesine neden olan meme kanserinin erken teşhisinde, hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadan en ücra köylerimize kadar gezici bir şekilde hizmet vereceğiz. Bu anlamda toplumda kadınımıza pozitif ayrımcılığı sağlık hizmeti açısından da vermenin farkındalığını yaşayacağız. İnşallah aracımız hizmete girdikten sonra istatistiki sonuçlarını da pozitif olarak göreceğiz." diye konuştu.

SONUÇLAR ANINDA RAPORLANACAK

Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı ise yeni hizmete girecek cihazı tanıtarak, hizmet hakkında detaylı bilgi verdi. Adanalılara sağlık konusunda azami hizmeti sunmak için çalıştıklarını ifade eden Karayandı şu bilgileri aktardı: "Gezici dijital mamografi cihazımızı hizmete açarak, kadınların korkulu rüyası olan meme kanseri için tarama yapmaya başlıyoruz. Bu cihazla özellikle hastaneye ulaşması güç olan taşrada hizmet vermeyi amaçlıyoruz. 40 ila 60 yaş arasındaki kadınlara hizmet verecek gezici dijital cihazımız, mamografi çekimi ve uzman sağlık personelinin yerinde muayene yaparak meme kanserinde erken teşhis ve tanı için hizmet verecek. Cihazın dijital özelliği sayesinde görüntüler anında online olarak merkezimize ulaşacak ve dakikalar içerisinde raporlanarak sonuç hastaya iletilebilecek. Ücretsiz olarak vereceğimiz bu hizmetle şehrimizi meme kanserinde erken teşhis ve tanı konusunda marka şehir yapmayı planlıyoruz. Yine çok yakın zamanda açmayı planladığımız evde sağlık hizmeti projemiz ile de dijital mamografi cihazımızı entegre edip daha kapsamlı sağlık hizmetini halkımıza sunacağız."

HER 8 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ

Projenin hayata geçirilmesi sırasında destek veren Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr Berna Bozkurt Duman ise meme kanserinin en çok karşılaşılan kanser tiplerinin başında olduğunu vurguladı. Bozkurt, "Meme kanseri, her 8 kadından birinde görülen ve erken teşhiste tedavi edilebilen bir kanserdir. Ancak toplumda ölüm sıralamasında akciğer kanserinden sonra ikinci sırada geliyor. Bu rakama bakıldığında meme kanserinde erken tanının önemi çok açık. Büyükşehir belediyesinin bu hizmeti ile erken tanıda önemli bir ilerleme kaydedileceğini ve özellikle taşraya ulaşmada etkili olacağını düşünüyorum. Bu sayede bir çok insanın hayatına yaşam katılacağına inanıyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir'den gezici dijital mamografi cihazı hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER