BW'de Gymnaisum tercihi azaldı


STUTTGART (CİHAN)- Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin iktidarda olduğu Baden-Württemberg'de eğitim reformları kapsamında değiştirilen ilkokul sonrası okul tavsiyesinde inisiyatifin velilere bırakılmasının etkileri görülmeye başladı.

Eyalet İstatistik Dairesi'nin son verilerine göre eyalette ilkokul sonrası Gymnaisuma giden öğrenci sayısında son 20 yılın en düşük rakamları kayıtlara yansıdı. Eğitim çevrelerinde belli bir kesim bu durumun başka nedenleri olduğunu dillendirse de, büyük bir çoğunluk bunu okul tavsiyesindeki değişikliğe bağlıyor.

Bu eğitim yılında Gymanisum tavsiyesi alan öğrenci sayısı 1500 azalarak yüzde 43,9 oran ile istatistiklere yansıdı. 2013/14 öğretim yılında 44,6 olarak kayıtlara geçen bu oran en düşük seviyede yüzde 31 ile 1994/95 öğretim yılında kaydedilmişti. İstatistiklere göre bu yıl ilkokul son sınıf öğrencilerinin yüzde 47'si Gymnaisum tavsiyesi aldı. Ancak bu öğrencilerin yüzde 4'e yakın bir bölümü Realschule ya da yeni okul sistemi olan Gemeinschaftsschuleleri tercih etti. Bu öğretim yılında Realschule öğrencilerinin yüzde 21'i, Gemeinschaftschule öğrencilerinin ise yüzde 9'u Gymnasium tavsiyesi aldı. CİHAN
<< Önceki Haber BW'de Gymnaisum tercihi azaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER