Çankaya Evleri'nden geçen yıl 7 bin 88 kişi yararlandı


Çankaya Belediyesi'nin meslek edindirmeden hobi kurslarına kadar geniş bir yelpazede eğitim verdiği Çankaya Evleri'nden, 2015 yılında 7 bin 88 kişi yararlandı.

Yetişkinlere yönelik 51 farklı branşta çalışan birimlerde toplam 335 kurs verildi. El sanatları ve hobi kursları içinde en büyük ilgiyi resim, dans, kağıt rölyef, örgü, takı tasarım, ahşap süsleme ve mefruşat gibi dersler görürken, kişisel gelişim kurslarından ilk sırayı bilgisayar işletmenliği aldı.

İşaret dili, diksiyon ve dijital fotoğrafçılık derslerinin de yoğun ilgi gördüğü Çankaya Evleri'nde İngilizce ve İspanyolca ise yabancı dil eğitiminde en çok talep edilenler arasında yer aldı.

Meslek edindirme kursları arasında makyaj teknikleri ilk sırada yer alırken onu bilgisayarlı muhasebe, halkla ilişkiler ve sahne makyajı eğitimi izledi. Okuma yazma kurslarının da yoğun ilgi gördüğü Çankaya Evleri'nden yıl boyunca 6 bin 630 yetişkin yararlandı.

Yetişkinlerin yanı sıra çocuklara ve gençlere yönelik hizmetler de verilen evlerde oyun ve masal odalarının yanı sıra gitar, dans ve bağlama dersleri ilgi gördü. Etüt saatlerinin de yoğun talep gördüğü Çankaya Evleri'nde, çocuk ve gençlere yönelik 5 alanda 38 farklı kursla 458 kişiye ulaşıldı.

BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA

Halk Eğitim Merkezlerinden gelen eğitmenlerin, resim, dikiş, seramik, yoga gibi hobi kurslarından, diksiyon, etkili iletişim, drama, yabancı dil gibi kişisel gelişim derslerine kadar çeşitli alanlarda eğitim verdiği 'Çankaya Evi' kurslarını bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da alıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Evleri'nden geçen yıl 7 bin 88 kişi yararlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER