Çankırı'da kurbanlık satıcıları belediyeden şikayetçi

Çankırı'da kurbanlık satıcıları belediyeden şikayetçi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, vatandaşlar kurban pazarına akın ediyor. Kurban satıcıları hayvanları satamamaktan ve kurbanlık satış alanından şikayetçi.

Çankırı'da kurban pazarında kapalı hayvan pazarı ile açık hayvan pazarının aynı alanda olması, kurban satıcılarına zor anlar yaşatıyor. Bazı kurbanlık satıcıları hayvan alanına para vermeden satış yaparken, bazıları ise kiraladıkları alanlarda satış yapamıyor.

Çadır alanı ile hayvan pazarının yan yana olmasından dolayı satışlarda sıkıntı çeken hayvan satıcısı Mustafa Kargı, "Biz burada çadır kiralayarak hayvanlarımızı satıyoruz çadıra 900 TL para verdik. Ama kurban alanında açık pazarın da olması bizim satışlarımızı etkiliyor. Vatandaşlar açık alanları tercih ediyor. Parayla çadır kiralamamıza rağmen elektrik ve suyumuz 5 gün boyunca verilmedi. Hayvanlarımız susuz kaldı. Belediyeden hiç memnun değiliz." diye konuştu.

Pazar içerisine çadır kuranların Belediye Başkanını koz olarak kullandığını söyleyen Hasan Karakuş ise şunları kaydetti: "Belediyeden bıktık. Ben 15 senedir aynı çadırda mal satıyorum. Biz burada 900 TL para veriyoruz. Su, elektrik olmamasına katlanıyoruz. Ama adamlar kapalı pazar yerinin karşısında açık alana çadır kuruyor. Para vermemek için. Çadırı kurmasına müdahale ediyoruz. Neden kurduğunu soruyoruz. Bize ben Beşdutluyum, belediye başkanı da bizden, belediye başkan danışmanı da bizden.. bildiğin yere şikayet et diyor. Ben burada adam mı öldüreyim? Belediyeye ve başkana 50 sefer söyledik, 'sayın başkan burayı hallet, çadır kurdurma' diye ama bizi kimse dinlemiyor. Zabıtalar yıktırdı. Bunlar yeniden kurdu. Adam belediye başkanını koz olarak kullanıyor. Kavga çıkartmaya çalışıyor. 45 tane hayvan getirdim. Daha 40'ı duruyor. Adam para vermiyor, pazarın ortasına çadır kurmuş. Benim burada 15 günde 5-6 milyar masrafım var. Hayvanları satmak için çadırdan dışarıya çıkarmam gerekiyor. İlla belediye başkanı dayım mı olacak?"

Öte yandan Çankırı Belediyesi yetkilileri, şikayetler hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da kurbanlık satıcıları belediyeden şikayetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER