Çavuşoğlu, AB dışişleri bakanlarıyla çalışma yemeğine katıldı


Brüksel'de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB dışişleri bakanları ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Son derece verimli bir çalışma yemeğini gerçekleştirdiklerini ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, özellikle güvenlik, göçmen, bölgelerdeki gelişme, Libya'daki durum ve Suriye'deki siyasi çözüm görüşmelerini ele aldıklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, "Suriye, Irak, DAEŞ, terör, göç ve tüm bu olumsuz gelişmelerin yansımaları dahil her alanda Türkiye ve AB birlikte hareket edecek, işbirliği yapacak." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Biz AB ile düzenli bir şekilde bu tür toplantıları devam ettirmek istiyoruz. Çünkü biz müzakere eden bir ülkeyiz. Her ne kadar müzakere sürecinde bugüne kadar siyasi ya da suni engeller olsa da son zirvede ilişkilerimize yeni bir enerji kazandırma konusunda birlikte karar aldık. Dolayısıyla da bunu da yerine getirmemiz lazım." dedi.

Bugün 17. faslın müzakerelere açılacağını hatırlatan Çavuşoğlu, yeni fasılların açılması ve vize serbestisi için çalışmaların da devam ettiğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Çavuşoğlu, AB dışişleri bakanlarıyla çalışma yemeğine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER