CDU yükselişte, SPD oylarını artıramıyor


Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in partisi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU), son eyalet seçimlerinden sonra federal düzeyde yapılan kamuoyu yoklamalarında oy oranını artırmayı başardı.

INSA anketine göre Birlik (CDU/CSU) partilerin oyu bir puan artarak yüzde 33'e yükseldi. Bu artışta ise Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile yaptığı müzakerelerde Merkel'in rolü etkili olduğu belirtildi. Büyük Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise oy oranını artırmayı başaramadı ve yüzde 22'de kaldı. Muhalefetteki Yeşiller de bir puanlık artışla yüzde 11 oranında oy toplarken, Sol Parti ise yarım puanlık kayıpla yüzde 10,5'e geriledi. Yasama döneminde Federal Meclis'e giremeyen Hür Demokrat Parti (FDP) ise oy oranını 0,5 puanlık yükselterek yüzde 7'ye ulaştırdı.

Stern ve RTL için Forsa'nın hazırladığı Wahltrend anketinde ise Birlik yüzde 35 iken SPD yüzde 20'ye geriledi. Yeşiller'in oy oranı yüzde 13, Sol yüzde 8, FDP ise yüzde 6 oy topladı. Müslüman ve göçmen karşıtı sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) partinin ise oy oranının yüzde 13 olduğu belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber CDU yükselişte, SPD oylarını artıramıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER