Cezaevine polis olarak girdi, avukat olarak çıkacak

25 Aralık soruşturmasında sadece evraklarda ‘parafı’ olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan polislerden Mustafa Demirhan’ın, 21 aydır bulunduğu cezaevinde hukuk fakültesinden mezun olduğu ortaya çıktı.

Cezaevine polis olarak girdi, avukat olarak çıkacak

Savcı İsmail Uçar tarafından hazırlanan 1.453 sayfalık sözde iddianamenin okunmasına dünkü duruşmada devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada polislerin tahliye talepleri alındı. Duruşmada söz alan 2 çocuk babası Demirhan, savcılığın verdiği talimat gereği evraklara paraf attığı için 21 aydır tutuklu bulunduğunu söyledi.

Tahliye ederseniz, stajım başlayacak

Mustafa Demirhan, şu ifadeleri kullandı: “Biz asıl savcılık talimatına aykırı davransaydık suç işlemiş olurduk. Bugün tahliye etseniz bile mağduriyetimiz hiç bir zaman telafi edilemeyecek. İki evladım var. Yokluğumda büyüyorlar. Üzüntüden annem yoğun bakıma alındı ancak ben sadece bir kez ziyaret edebildim. Kaçma şüphesiyle tutuklandım ancak hayatımda hiç pasaport almadım. Ayrıca dün hukuk fakültesinden mezun oldum. Tahliye ederseniz 6 ay sürecek staj dönemim başlayacak. Belki de bu mahkemeye geleceğim. Kanunu emrini yerine getirince ne oluyor bu süreçte gördüm. İçinde bulunduğum durum şu: Sizin verdiğiniz bir kararı katip de imzalayacak. Bu suç teşkil etse, katip tutuklansa buna siz bile itiraz edersiniz. Benim durumum da aynen bundan ibaret.” şeklinde konuştu. Demirhan’ın tahliye talebi gerekçesiz olarak reddedildi.

Yeni Hayat
<< Önceki Haber Cezaevine polis olarak girdi, avukat olarak çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER