CHP'li Aktaş: Erzurumlu ekmeğini ve huzurunu kaybetmiş durumda

CHP'li Aktaş: Erzurumlu ekmeğini ve huzurunu kaybetmiş durumda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum 1. sıra milletvekili adayı Avukat Tuncer Aktaş, Erzurum'un sosyo ekonomik ve güvenlik açısından gerilediğini söyledi.

Aşkale, Şenkaya, Oltu ve Tortum ilçelerinde çeşitli ziyaretler ve toplantılar gerçekleştiren CHP milletvekili adayları, Erzurum Genç İş Adamları Derneği ziyareti ile çalışmalarını tamamladı. Beraberinde diğer milletvekili adayları Yavuz Polat, Orhan Bozkurt, Hakan Cebeci ve Necip Aktaş ile seçim çalışmalarına devam eden Tuncer Aktaş, şunları kaydetti: "Seçim çalışmaları sebebi ile ziyaret ettiğimiz ilçelerimizde öne çıkan sorunlar arasında huzur ve istihdam konuları bulunmakta. Bugün Aşkale'den Şenkaya'ya kadar vatandaşlarımız önce huzur arayışı içerisindedir. Huzurun tesis edilemediği bir ortamda ne yatırım ne de istihdam gerçekleşiyor. AKP'nin yüzeysel ve çalakalem hazırlanmış politikaları sonucu Erzurumlu hem huzurunu hem ekmeğini kaybetmiş durumda. Sorunlar gittiğimiz her ilçede ortaklaşıyorsa ortada bir siyasi irade sorunu var demektir."

Çalışmalar sırasında bazı ilçelerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarındaki eksikliklere de değinen Aktaş, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrımcılığa uğradıklarını düşünüyorlar. Hizmet götürülürken adeta hayalet köy muamelesi gören yerleşimlerimiz mevcut. Örnek olarak Şenkaya'nın Yanıkkaval köyü verilebilir. Vatandaşlarımız yerel yöneticilerin kendilerini yok saydığını belirtiyor. Buradan Sayın Mehmet Sekmen'e sesleniyorum. Kamu hizmeti alımı vatandaşlık akdi ile başlıyor ise Yanıkkaval köyünün suçu ne?"

Milletvekili adayı Aktaş, ilerleyen günlerde çalışmalarına şehir merkezinde devam edeceğini ve belirlenen program çerçevesinde köy ve ilçe ziyaretlerini gerçekleştireceğini kaydederek, "Erzurum bir çaresizliğe mahkum edilmiş durumda. AKP'li vekiller kendi partilerinin politikaları sonucu Erzurum'un en yoksul il haline geldiğini biliyor. Ancak TÜİK rakamlarını bile görmezden geliyorlar. Bütün bu aymazlığa karşı CHP'nin ekonomi programı ile Erzurum'a gerçek kalkınma için söz veriyoruz. Yatırımın güven, barış ve hukuk ile güçlendiği bir Erzurum ve Türkiye için ?bir ihtimal daha var?." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Aktaş: Erzurumlu ekmeğini ve huzurunu kaybetmiş durumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER