CHP'li Bulut: Köylü 'Bütünşehir Yasası'yla vuruldu

CHP'li Bulut: Köylü 'Bütünşehir Yasası'yla vuruldu

CHP Adana milletvekili adayı Burhanettin Bulut, kırsalda yaşam mücadelesi veren halka son darbenin Bütünşehir Yasası ile vurulduğunu savundu.

Kırsalda yaşayan ve kendi toprağını işleyerek geçimini sağlayan insanların çoğunluğunun toprağını satıp kente göç etmek zorunda kaldığını vurgulayan Bulut, "Bütünşehir Yasası adeta bir topraksızlaştırma yasası olmuştur. Kendi toprağından geçimini sağlayamaz hale gelen köylü, bu yasayla temel belediyecilik hizmetlerinden de mahrum bırakıldı. Köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde halk alın terinin karşılığını dahi alamadığı toprağının da vergisini ödemek zorunda bırakıldı." dedi.

CHP'li Burhanettin Bulut, Bütünşehir Yasası'yla mahalleye dönüşen Sarıçam ilçesinin eski köyleri Kılıçlı ve Kızılkaş'ta vatandaşlarla buluştu. Halkın sorunlarını dinleyen Bulut, Türkiye'de uzun yıllardır sosyal demokrat bir iktidarın olmamasının meydana getirdiği sorunların en açık göstergesinin Bütünşehir Yasası olduğunu ileri sürdü. AK Parti iktidarının kırsalda yaşayan halka son darbeyi Bütünşehir Yasası'yla vurduğunu belirten Bulut, tarım topraklarının ranta dönüştürüldüğünü, kırsaldaki yurttaşların malı-mülküyle oluşturulan bu rantın köylü ve çiftçi yerine AK Parti yandaşlarına aktarıldığını iddia etti.

Düzenlemeyle köyden mahalle statüsüne dönüşen yerleşim yerlerinde yaşayan insanların, uygulanan tarım politikaları nedeniyle emeğinin karşılığını alamadığının altını çizen Bulut, bu yasa sonrası halkın belediye hizmetlerinden mahrum bırakıldığını öne sürdü. Bütünşehir kapsamına giren köylerin temizlik, içme suyu gibi hizmetlerden yararlanamayan insanların ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığı toprakların da vergisini ödemek zorunda kaldığını belirten Bulut, AK Parti iktidarında uygulanan bu politikaların bir "topraksızlaştırma hareketi" olduğunu vurguladı. Bulut, "Bu yasayla köylülerimiz hem topraklarını kaybetmiş hem de yokluğa mahkum edilmiştir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Bulut: Köylü 'Bütünşehir Yasası'yla vuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER