CHP'li Demiroğlu: Gazetecilerin tutuklanması ülkemizin utanç tablosu


CHP Antalya Serik İlçe Başkanı Osman Demiroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yaptıkları haber nedeniyle tutuklanmasının bir utanç verici Türkiye tablosu olduğunu söyledi.

Manavgat'ta yaptığı basın açıklamasında partililerle birlikte Dündar ile Gül'ün tutuklanmasını kınayan Demiroğlu, "Ülkemizde dikta bir rejim var. Biz buna diktatörlük diyoruz. Siyasi iktidar, toplumun aydınlanmasının önünü kesmek için özgür basının önünü geçiyor. Kendisine biat etmeyen ve padişahım çok yaşa demeyen herkesi baskı, sindirme, korkutma, ekran karartma ve hukuksuz tutuklamalarla yok ediyor. Silivri'de tutuklanan Dündar ile Gül değil, halkımızın haber alma hürriyetidir." dedi.

Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkeden demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Demiroğlu, ülkede hukukun ve basın özgürlüğünün rafa kalktığını milletçe açık bir şekilde görüldüğünü kaydetti. Demiroğlu, "Dündar ve Gül'le birlikte basın özgürlüğünden tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Özgür basına yapılan darbeyi kınıyoruz. Basın özgürlüğü anayasamızda garanti altına alınmış olmasına karşı siyasi iktidar bunu ihlal ediyor." ifadelerini kullandı.

Dündar ile Gül'ün tutuklanmasının talimatla yapıldığının açık bir şekilde görüldüğünü savunan Demiroğlu, ülkenin hayata geçirilen antidemokratik yasalarla 'tek adam'ın ağzında çıkan sözlerle şekillenmesinin ise üzüntü verici bir durum olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Demiroğlu: Gazetecilerin tutuklanması ülkemizin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER