CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı Erdoğan Hitler'le yatıyor, Hitler'le kalkıyor


CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hitler'le yattığını, Hitler'le kalktığını öne sürdü. Hitler Almanyası'nın, başta Almanların unutmak istediği, hiçbir siyasetçinin de atıf yapmayı tercih etmediği bir dönem olduğunu söyledi. Özel, yaptığı açıklamada, "Goebbels'in propaganda yöntemlerini kullanıyor. Üniter yapının da korunduğu, başkanlık sisteminin de olduğu bir dönemi araştırırken Hitler Almanyası'nı bulmuş da söylemiş değil. En çalıştığı yerden geldi soru. Hitler Almanyası onun en dikkatle incelediği, yöntemlerini uyguladığı bir dönemi temsil ediyor. Hitler'in kömür yardımlarını, beş çocuk yapma çağrılarını, Almanya'nın her yerini otobanlarla döşemesini, bununla övünmesini, bir seçimle gelip görev kendisine verilmediğinde üç ay sonra çeşitli yöntemlerle görevi alıp bir daha hiç bırakmadığını unutmadık. Bunların hepsini izliyor, biliyor." dedi.

Başkanlık sistemi için anayasa değişikliği gerektiğini belirten CHP Grup Başkan Vekili Özel, şunları kaydetti: "Anayasa değişikliğinde, 'Herkesin uzlaştığı 60 madde var, bunu genişletelim.' derken bir gerçeği gözden kaçırmayalım. Herkesin uzlaştığı 60 madde dışında, AKP dışında üç muhalefet partisinin üzerinde uzlaştığı 29 madde daha vardı. Onların her biri, parlamenter sistemi güçlendirmek üzerineydi. Seçimdeki yüzde 49 oya işaret edenlerin, yüzde 51'in başkanlık sistemi değil, parlamenter sistem üzerinde uzlaştığını gözden kaçırmaması gerekir. Bugün Türkiye'deki sorun, parlamenter sistemin Sayın Cumhurbaşkanı eliyle yıpratılmış, yorulmuş ve tüketilmeye çalışılmış halidir. Bugün yapılması gereken halka, demokrasiye, Anayasa'ya saygınız varsa parlamenter sistemi güçlendirecek tedbirler almaktır."

'ASKERÎ DARBE ANAYASASINDAN KURTULMAMIZ LAZIM'

CHP'nin anayasa değişikliği için kurulacak masaya oturacağını dile getiren Özgür Özel, "Şundan oturur, çünkü bu Anayasa'yı yapan bir askerî darbe. Askerî darbe anayasasından kurtulmamız lazım. Biz ilk dört maddeyi, parlamenter sistemi tartışmayız. Basın özgürlüğü, insan hakları, hakim teminatı, kuvvetler ayrılığı gibi çağdaş demokrasilerin nefes aldığı, yaşam bulduğu alanları genişletmek zorundayız. Üzerinde mutabakata varılan 60 madde, hemen oradan başlanılıp konuşulacak elbette ama AKP'nin dışında üç partinin, üçünün birarada 'evet' dediği 29 maddeden bahsediyoruz. Bu maddelerin her biri, parlamenter sistemi güçlendiren maddelerdi. AKP, halkın iradesine saygı duyuyorsa 51, 49'dan büyüktür, parlamenter sistemi güçlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Dokunulmazlık tartışmasının aslında bir tutarlılık tartışması olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Özel, "2002'de, seçimlerden bir yıl önce Sayın Erdoğan, 'Her türlü dokunulmazlığa karşıyız.' demişti. Biz bunu kendisine 2005'te hatırlattığımızda, 'Yargıya güvenmiyoruz.' diyerek bu işten kaçtılar. 2010'da, 'Kürsü dokunulmazlığıyla sınırlansın.' dediğimizde Sayın Cumhurbaşkanı, 'Bize oyun oynamaya çalışıyorlar. Seçilmiş milletvekillerini hakimlerin vicdanına terk edemeyiz.' demişti. Bugün gelinen noktada, 2012 gibi yeni bir dokunulmazlık tartışmasını yürütüyor. 2012'de bunu söyledikten üç ay sonra baldıran zehiri içeceği bir barış sürecini başlatmaktan bahsediyordu, bugün üç ay sonra ne noktada olduğunu bilmiyoruz." diye konuştu. CHP'nin, kürsü haricinde bütün dokunulmazlıklara karşı olduğunu belirten Özel, "Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla harekete geçmesi olası AKP grubuna şunu söylüyoruz, cesaretiniz var mı gerçekten demokrasiye? Gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Her türlü adi suç için dokunulmazlık söz konusu olmasın ancak kürsüde ifade edilen sözler ve bu sözlerin Meclis dışındaki tekrarı da suç kapsamında olmasın." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı Erdoğan Hitler'le yatıyor,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER