CHP'li Özel: Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler AKP eliyle yok ediliyor


CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin, AKP eliyle hızla yok edildiğini öne sürdü. Bugün adeta bir korku toplumu oluşturulduğunu, yargının baskı altına alındığını, tutukluluğun tedbir değil, cezalandırma amacına dönüştürüldüğünü, gazetecilerin cezaevine atıldığını, vatandaşların her türlü anayasal hak ve özgürlük arayışı karşısında iktidarın orantısız müdahalesiyle karşılaşır olduğunu söyledi.

10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Özel, "İnsan haklarının bugün Türkiye'deki ve dünyadaki durumuna baktığımızda, birçok sorun alanı karşımıza çıkmaktadır. Özellikle demokrasi ve özgürlüklerin AKP eliyle hızla yok edildiği ülkemizde işçi haklarından kadın haklarına, cezaevi koşullarından din, vicdan ve düşünce özgürlüğüne, yaşam hakkından engelli haklarına, mültecilere, adil olmayan yargılamalardan eğitim ve sağlık hakkına kadar birçok sorun çözüm beklemektedir. Bugün ülkemizde hak ihlalleri hala devam etmekte ve her geçen gün artmaktadır." dedi.

'BİR KORKU TOPLUMU OLUŞTURULDU'

Türkiye'de adeta bir korku toplumu oluşturulduğunu iddia eden CHP Milletvekili Özel, "Çağdaş bir devletin görevi, insanca ve onurlu bir yaşamın teminatı olan bireysel hak ve özgürlükleri, evrensel düzeyde kabul edilen standartlara ulaştırmak, korumak ve geliştirmektir, çünkü insan hakları demokrasinin vazgeçilmez unsuru, olmazsa olmazıdır. Bu nedenle birinci sınıf bir demokrasi olabilmemiz için önce devletin, tüm bireylere eşit yurttaş anlayışıyla yaklaşması ve insan haklarını birinci öncelik alanı olarak kabul ederek, bu alanda somut adımlar atması gerekmektedir. Daha fazla barış ve her düzeyde adalet için kararlılıkla mücadeleye devam edeceğimizin bir kez daha altını çiziyor, demokrasinin tüm unsurlarıyla yaşandığı, temel hak ve özgürlüklerin yok sayılmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği bir yaşam dileğiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özel: Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler AKP... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER