CHP'li vekilden tutuklama tepkisi: Utanç verici davranışlara giriyoruz


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Dünya ülkeleri içerisinde utanç verici davranışlar içerisine giriyoruz." dedi.

Tutuklama kararının basına vurulmuş en büyük darbe olduğunu kaydeden Ekici, "İnsanlar özgürce konuşabilmeli. TIR'ı yollayanlar değil haber yapanlar cezaevinde. Silah dolu TIR'ları komşu ülkelere yollayanlar değil maalesef kamuoyuna duyuranlar, 'Bu yanlış yapılmasın' diyenler tutuklanarak cezaevine konuluyor. Ama bu yanlışlığı sağlayan kantar bir gün de kendilerini tartacaktır. Sağlıklı gitmiyoruz. Dünya ülkeleri içerisinde utanç verici davranışlar içerisine giriyoruz. Bunlar hoş şeyler değil. Demokrasi adına, ülke adına hoş değil." diye konuştu.

"KABADAYILAR ÜLKESİNDE Mİ YAŞIYORUZ?"

Tutuklamaların son derece yanlış olduğunu dile getiren Ekici, şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanı işaret veriyordu zaten. Bankaları, ticari firmaları gözetim altına aldığı gibi bunu da söylüyordu. Hesabını soracağını ifade ediyordu. Bir Cumhurbaşkanı vatandaşına bu cümleyi söylemez. Kabadayılar ülkesinde mi yaşıyoruz biz? Kabadayı mıdır, Cumhurbaşkanı mıdır? Üzülerek izliyoruz. Esefle izliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı şunu söylemek istiyor. 'Benimle ilgili iyi şeyler söyleyenler, benim hatalarımı kapatanlar, beni övenler, methedenler rahat yaşar. Onun dışında benim yanlışımı söyleyenler, hatalarımı görenler huzur bulamazlar' diyor. Açık ve net bir şekilde bunu söylüyor." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li vekilden tutuklama tepkisi: Utanç verici davranışlara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER