DBP'li Yüksek: Bir düzen kurana kadar mücadele edeceğiz


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, ülkede ölümlerin olmadığı, insanların yurdundan göç etmediği bir düzen kurana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Yüksek, "Biz hep beraber olacağız. Biz buna inanıyoruz. Ama mesele, ne zaman erken yapabileceğimizdir." dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, gezi olaylarında, Suruç katliamında yakınlarını yitiren aileler, cumartesi anneleri ile tutuklu ve hükümlü aileleriyle görüştü. DBP Genel Merkezi Danışma Bürosu'nda düzenlenen program sonrası basın açıklaması yapıldı.

Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, hükümetin Sur için üzerinde çalıştığı 'Terör Master Planı'nı eleştirdi.Yüksek, "Yıktığınız şeyin yerine ne koyabilirsiniz. Evladını yitiren analarımızın evlatlarının yerine bir şey koyabilir misiniz? Hükümet neyi telafi edecek. Hangi katledilen kardeşimizi bu hükümet geri getirebilir. Hangi mastır planından bahsediliyor. Vicdanlığını yitirmiş bir hükmetin master planı evleri yıkmış başına diyor ki ben telefi edeceğim. Neyi telafi edeceksin. Onun yerine getirip bir bina yapacağım diyor. Bu insanlar bir bina peşindeler mi? Biz hep beraber olacağız, mücadele edeceğiz. Bu ülkede yeniden ölümlerin olmadığı, insanların yerinden yurdundan göç edemediği bir düzen kurana kadar mücadele edeceğiz ve başaracağız da. Biz buna inanıyoruz. Ama mesele ne zaman erken yapabileceğimizdir. Ne kadar az insan ölerek bunu başarabileceğimize ilişkindir. Eğer gücümüzü birleştirirsek, bütün toplum bunu en kısa zamanda başarırız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber DBP'li Yüksek: Bir düzen kurana kadar mücadele edeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER