Demokrat makine mühendisleri, adaylarını tanıttı

Demokrat makine mühendisleri, adaylarını tanıttı

Demokrat Makina Mühendisleri isimli grup, Makina Mühendisleri Odası'na (MMO) Battal Kılıç yönetiminde aday olduklarını açıkladı. Kılıç, "AKP-Saray diktası, ülkemizi çıkmaza sokmakta." dedi.

Taksim Hill Otel'de yapılan toplantıda kendilerini 'Demokrat Makina Mühendisleri' olarak isimlendiren grup, Battal Kılıç başkanlığında Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin 2016-2017 dönemindeki yönetim kurulu başkanlığına aday olduklarını açıkladı. Grubun, 17 Ocak'ta yapılacak seçimde belirlediği 14 Kişilik listede 7 asil ve 7 de yedek bulunuyor.

Tanıtım toplantıda konuşan Battal Kılıç, yeni ekibiyle yönetime aday olduklarını söyledi. Kılıç, AK Parti iktidarının Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ni (TMMOB) yıpratmaya ve ortadan kaldırmaya çabaladığını öne sürdü. Baskıların artık 'sıradan' hale geldiğini söyleyen Kılıç, "AKP iktidarının demokratik kitle örgütleri üzerinde kurduğu siyasi baskılar, artık pek çok alanda yerleşip sıradan hale gelen totaliter eğilimlerin ve dayatmacı mantığın ürünüdür." dedi.

Emek ve demokratik kitle örgütleriyle baskılara karşı birlikteliklerini daha da güçlendireceklerini dile getiren Kılıç, şunları söyledi: "Emperyalizmin Ortadoğu'daki maşalığını üstlenen AKP-Saray diktası, ülkemizi bir çıkmazın içine sokmaya çalışmakta, buna karşı toplumsal muhalefet kesimlerini baskı ve zorbalıkla sindirmek için elinden geleni yapmaktadır."
makine-muhendisleri-adaylarini-tanitti-1965053.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Demokrat makine mühendisleri, adaylarını tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER