Dershaneye 2. baskında Osmanlı Ocakları il başkanı da yer aldı

Dershaneye 2. baskında Osmanlı Ocakları il başkanı da yer aldı

Bartın'da FEM Dershanesi'ne 15 gün içinde ikinci kez baskın yapıldı. Bartın Vali Yardımcısı Murat Karasu ve Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir imzalı 10 kurumdan oluşan denetim kurulu FEM Dershanesi'nde incelemelerde bulundu. Denetime, İl Dernekler Müdürlüğü adına yedek üye olarak Bartın Valiliği'nde veri hazırlama kontrol işletmeni memur Aydın Ulukaya da katıldı. Ulukaya'nın, son günlerdeki eylemlerle adı duyulan Osmanlı Ocakları Bartın İl Başkanı olduğu öğrenildi.

Milli eğitim, emniyet, belediye, il özel idare, defterdarlık, dernekler müdürlüğü, halk sağlığı, gıda tarım ve hayvancılık, kredi ve yurtlar kurumu ve SGK il müdürlüğü olmak üzere 10 kurumdan oluşan ekipler, sabah saatlerinde Bartın FEM Dershanesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Dershaneye gelen kurumlar içerisinde İl Dernekler Müdürlüğü adına yedek üye olarak Bartın Valiliği'nde veri hazırlama kontrol işletmeni memur Aydın Ulukaya görevlendirildi. Ulukaya'nın, son günlerdeki eylemlerle adı duyulan Osmanlı Ocakları Bartın İl Başkanı olduğu öğrenildi. Osmanlı Ocakları, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bağlılığını her etkinliğinde göstermesi ile biliniyor. Bartın Valiliği'nde memur olarak çalışan Aydın Ulukaya, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canbolat'ın elinden Bartın İl Başkanlığı mazbatasını aldığını gösteren resmi de Facebook hesabından yayınlamıştı.

Kurumlarında yapılan denetimle ilgili açıklama yapan Asım Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyin Sakareisoğlu, "Valilikte 3 Eylül tarihinde yapılan koordinasyon toplantısında, izinsiz eğitim öğretim ve barınma faaliyeti gösteren yerlerin 11-14-15 Eylül tarihlerini kapsayan bir şekilde incelenmesi kararı alınmış ve bu karar doğrultusunda dershanemize 10 kurumdan oluşan bir ekip incelemeye gelmiştir. İzinsiz ve kanunsuz hiçbir işlemimiz yoktur. Ülkesine, ailesine faydalı pırlanta gibi gençler yetiştiren bu kurumlara yapılan her türlü baskın ve denetim algıdan öteye geçmemektedir. Şeffaflığı savunan bizler denetimden asla kaçınmıyoruz. Allah aşkına ulusumuz terör belasından yas tutarken eğitim kurumlarına baskınlar yapılması ayıptır. Yapılan bu tür denetim ve baskınlar sadece kurumlarımıza yönelik olduğundan ayrımcılık ve algı oluşturmaktan dolayı yetkililer hakkında hukuki süreç başlatılacaktır." dedi.

Asım Eğitim Kurumları avukatlarından Aykut Gün de, valilik makamının yazılı emri ile oluşturulan izleme ve koordinasyon kurulunun yaptığı denetimlerin hukuksuz olduğunu kaydetti. Valilik makamından yazılı emrin olmasının, bu denetimleri hukuki hale getiremeyeceğini dile getiren Avukat Gün, "Vekili olduğumuz şirket bünyesindeki okullara 15 gün içinde ikinci kez, kendilerince 'rutin' dedikleri denetimler yapılmaktadır ki bu denetimler iyi niyetten uzak ve asla rutin değillerdir. Yapılan bu denetim ve baskınlar adeta 'kaşın üzerinde gözün var', 'nasıl nerede eksik buluruz' derecesine eksik aranıyor görüntüsü vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü ve demokrasiye olan inancımız tamdır." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Dershaneye 2. baskında Osmanlı Ocakları il başkanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER