DİSK Genel Sekreteri için protesto eylemi


İSTANBUL (CİHAN)- Devrimci-Sağlık-İş üyesi bir grup, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve 35 işçinin gözaltına alınmasını protesto etti. Eyleme destek veren Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen, gözaltı olayını Meclis'te görüşülen İç Güvenlik Yasası'na bağladı. Demirdizen, "Yasa çıktıktan sonra daha vahim polisiye tedbirlerle gözaltılar göreceğiz." dedi.

İşten atılan ve yaklaşık 80 gündür Maltepe Hastanesi önünde eylem yapan 98 işçinin eylemine DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da katılmış ve polis Çerkezoğlu ile birlikte 35 kişiyi gözaltına alınmıştı. Gözaltı olayını protesto eden Devrimci Sağlık-İş üyeleri hastane önünde toplanarak sloganlar attı. Grup, adına basın açıklaması yapan Nimet Ölmez " İç güvenlik ve polis yasası çıktıktan sonra daha vahimlerini göreceğimiz polisiye tedbirlerle gözaltılar göreceğiz. İşçilerin en temel hakları olan sendikalı olma hakkı ve insanca çalışma talepleri yok edilmeye çalışıyor." diye konuştu.

Eyleme destek için hastane önüne gelen Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen, İç Güvenlik Yasası'nı eleştirdi. Demirdizen, yasa çıktıktan sonra çok daha vahim durumların yaşanacağına işaret ederek, şunları dile getirdi: "Birleşik Metal-İş'in grevini niçin yasaklıyorsa İç Güvenlik Yasasını onun için getiriyor. Bu güne kadar bütün engellemelerine rağmen örgütsüzleştiren, taşeronlaştıran hakkını ayranları işten attıran bu vahşi insanlık dışı çalışma rejimini dayatmasına rağmen mevcut yasaların, mevcut uygulamaların yetmeyeceğini düşünüyor. Kendi saltanatını, kendi sarayını, kendi yolsuzluklarını idare etmeye yetmeyeceğini düşünüyor. Artık bundan sonra savcıya, hakime ihtiyacım yok diyor. Bundan sonra tıpkı burada olduğu gibi iş veren çağıracak polisim gidecek orada direnenleri hakkını arayanları yaka paça toplayacak kolunu kıracak. İçeriye alacak diyor. Ama biz biliyoruz ki bütün bunlar bir korku kaygısıdır. Bütün bunlar iktidarının sarsıldığının, artık eskisi gibi yönetemeyeceğini anlamanın telaşıdır."

Sabah yaşanılan polisin müdahalesiyle kolunun çıktığını iddia eden işçi Turan Erdem de"Biz burada sadece hakkımızı aradık.İşte Hüseyin Şimşek gibi yöneticiler gibi hırsızlık yapmadık. İşte Cumhurbaşkanı 5 çocuk istiyor biz işsiz bir şekilde nasıl 5 çocuk yapalım. İşte benim kolum polis şiddetinde böyle oldu." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber DİSK Genel Sekreteri için protesto eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER