Diyanet İmamlarının Almanya'daki geleceği tartışılıyor

Alman Medyası Türkiye ile olan gerginlikle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiriyor ve DİTİB imamlarını mercek altına alıyor

SHABER3.COM

Handelsblatt gazetesi yorumunda Türk hükümetinin Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) nüfuz ettiğine değinerek bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiriyor:



"Türk hükümetinin Almanya’da faaliyet gösteren en büyük Müslüman kuruluşlarından biri olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) üzerindeki nüfuzu da bizim özgürlükçü demokratik sistemimize uygun düşmüyor. DİTİB içinde Türkiye’de eğitilen ve maaşlarını Türk devletinin ödediği imamlar vaaz veriyor. Bu da bazı tereddütlere yol açıyor. Bu durumda topluma uyumun arzu edilen işlevi görmemesine hiç kimse şaşırmıyor. Türkiye’de Erdoğan’ı eleştirenler hapis cezası ile tehdit ediliyor. Bu çerçevede bize gönderilen imamların ne ölçüde bağımsız olduklarını düşünmek çok zor değil. Bunlar eğer nefret söylemleri içeren vaazlarda bulunuyorsa, onların burada işi olamaz. Kimsenin durumun tırmanmasından çıkarı olamaz. Ancak Erdoğan sınırın nerede olduğunu bilmek zorunda. Türk hükümetinin bir yandan 150’den fazla gazeteciyi ceza evlerine tıkması ama öte yandan Almanya’daki toplanma ve düşünce özgürlüğüne ilişkin olarak dava açmak istemesi öfkelendirici bir durumdur.   
<< Önceki Haber Diyanet İmamlarının Almanya'daki geleceği tartışılıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER