DOĞAKA, 5 yılını değerlendirdi

DOĞAKA, 5 yılını değerlendirdi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 2016 yılı Çalışma Programı kapsamında 5 yılını değerlendirdi.

Açılış konuşmasının ardından, Osmaniye ili tanıtım filmi izlenerek bölgenin kültürel değerleri ve turizm merkezlerine vurgu yapıldı. İstatistiklerle Osmaniye, Hatay ve Osmaniye ili ve ilçelerine yönelik eğitimden dış ticarete, göç verilerinden güncel istatistik verilerine ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Bölge planı, yatırım destek faaliyetleri ve AB proje başvuruları hakkında detaylı bilgilendirme yapan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, "Ajansa gelen para illere göre ayrım yapılarak gelmiyor. Ajans olarak biz proje çağrısına çıkıyoruz. Bu noktadan sonra en fazla nitelikli proje ve uygulanabilir projeler yazan kurumlar destekleniyor. Ajansımızın kullandırdığı kaynakların yüzde 90'ı merkezi hazineden gelirken geri kalanı ise yerel ortaklarımız olan belediyeler, sanayi ticaret odaları ve organize sanayi bölgelerinin katkılarıdır. Osmaniye, en az proje sunan il konumundadır." diye konuştu.

Proje teklif çağrısı, doğrudan faaliyet desteği, teknik destek ve güdümlü proje desteği gibi konuların işlendiği DOĞAKA destek programları sunumu ise Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Alibekiroğlu tarafından yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber DOĞAKA, 5 yılını değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER