DSP'li Çakmak: Bakanlık artık çıplak elle ekmek satımına son vermeli


DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, her 4 milyon turistin tatil yaptığı turizm şehrinde halen bazı fırınların çıplak elle ekmek satmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Manavgat'ta ilgili kurumların çıplak elle ekme satma ve marketlerdeki ekmek satım yerlerine çıplak elle ekmek bırakma ilgili yeterli denetimin yapılmadığını ileri süren Çakmak, bunun hijyen açısından tehlike oluşturduğunu kaydetti.

Halen Manavgat'ta bazı büyük alışveriş merkezlerinin ekmek reyonlarında eldiven bulundurmama nedeniyle dokunma ve çıplak elle mıncıklama yöntemiyle ekmek alındığını belirten Çakmak, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yerel yönetimler ve bakkallar ve marketlerin bağlı olduğu ilgili birimler çıplak elle ekme satımı noktasında görevlerini yapmıyor. Bugün Manavgat'ta market ve bakkallara ekmek bırakan fırınların yüzde 80'ninin elamanı ekmek satım reyona çıplak elle ekmek bırakıyor. Ekmeği reyona bırakan elamanın elinde bir hastalık olsa vay halimize. Bunun bir denetimi de yok. Bu işi sorumlusu bakanlıktır. Fırınlarda çıplak elle ekmek satımı ve bakkalara ekmek verilmesini yasaklaması gerekir. Bunlar olmadığı için bazı fırınlar daha bakkal ve marketler açılmadan reyon önüne açıktaki plastik selelerden ekmek bırakıyor. Açıkta bırakılan selelerdeki ekmeklerden sokak köpek ve kedileri yiyebilir. Çıplak elle ekmek satımına artık Manavgat'ta son verilmeli. Adam bir elinde çıplak elle ekmek satıyor bunu yaparken para veriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çıplak elle ekmek satma rezaletine son vermeli. Bunun bir yaptırımı olmalı." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakmak: Bakanlık artık çıplak elle ekmek satımına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER