Dünya Bankası: Tacik halkı elektrik kesintilerinden muzdarip


Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, Tacikistan'ın nüfusunun yaklaşık yüzde 70'inin kış aylarında sürekli elektrik kesintilerinden sıkıntı yaşadığını kaydedildi. Tacik basınında yer alan habere göre, 2009 yılında Tacikistan'ın elektrik sisteminin Orta Asya elektrik sistemi ile bağlantısının kesilmesi, Orta Asya ülkeleri arasındaki elektrik ticaretinin durdurulması sonucunda ülkede elektrik kesintileri arttı.

Dünya Bankası uzmanları, Tacikistan enerji ihtiyacının giderilmesi yoksulluğun azaltılması ve özel sektörün gelişmesi için elverişli bir iklimin yaratılması gibi görevlerin yerine getirilmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Dünya Bankası'na göre, elektrik kesintilerinin Tacikistan'da iş yapmak isteyen yabancı yatırımcıları da düşündüren bir konu olduğu belirtildi.

Doğalgaz ve petrol gibi enerji kaynakları bakımından yoksul olan Tacikistan'da, elektrik enerji ihtiyacı hidroelektrik santrallerden sağlanıyor. Bu da, bölge ülkeleri arasında bazı sorunların oluşmasına neden oluyor. Orta Asya bölgesinin su kaynakları bakımından zengin ülke Tacikistan'ın elektrik ihtiyacı için su kaynaklarından istifade etmesi diğer bölge ülkelerini rahatsız ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Bankası: Tacik halkı elektrik kesintilerinden muzdarip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER