AB'den Demokratikleşme Paketi'ne ilk tepki

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, paketinin 16 Ekim'de açıklanacak İlerlema Raporu'na yansıyacağını söyledi.

AB'den Demokratikleşme Paketi'ne ilk tepki

AB Komisyonu SözcüPeter Stano, bugün açıklanan demokratikleşme paketinin 16 Ekim'de açıklanacak İlerlema Raporu'na yansıyacağını söyledi.

Olağan basın toplantısında soruları cevaplayan Stano, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sabahki açıklamasını çok dikkatli şekilde takip ettiklerini söyledi. Stano, Erdoğan'ın AB müktesebatının Türkiye'deki reformlara rehberlik ettiğini söylemesini de memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Paketle ilgili açıklamanın tam metnini elde ettikten sonra üzerinde değerlendirmelerde bulunacaklarını ifade eden sözcü, paketin Türkçe dışındaki dillerin kullanılması, azınlık hakları, Mor Gabriel Manastırı'nın arazisinin iadesi, din özgürlüğü, toplantı ve gösteri özgürlüğü, yüksek seçim barajı ve partilere hazine yardımı gibi birçok önemli konuya değindiğini dile getirdi.

AB Komisyon Sözcüsü Peter Stano, "Şimdi bu konularda mesafe kat edilmesini bekliyoruz. Bu paketin uygulanması sürecine muhalefetin de katılmasını bekliyoruz. Bunların hayata geçirilmesini yakından takip edeceğiz." dedi.

Paketin 16 Ekim'de açıklanacak İlerleme Raporu'na da yansıyacağını ifade eden Stano, ama bu yansımanın nasıl olacağının o zaman görüleceğini kaydetti.


CİHAN
<< Önceki Haber AB'den Demokratikleşme Paketi'ne ilk tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER